Malatya'da Aile Paneli Düzenlendi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi ve İl Müftülüğü işbirliğinde 'Tüm Zamanlarda Yıkılmayan En Sağlam Kale Aile' paneli düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sanat Galerisi Salonu'nda gerçekleştirilen panelde konuşan İl Müftüsü Ümit Çimen, eskimeyen ve önemini yitirmeyen 2 kurumun din ve aile olduğunu belirtti.

Panelistlerden Malatya Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Görevlisi Yasemin Çatı ise 'Sadakat ve Güven Bağlamında Aile' konulu sunum yaptı.

Çatı, ailenin çocukluktan gençliğe, yetişkinlikten yaşlılığa uzanan hayat serüveninin her adımında insanı güvenceye alan muhteşem bir birlikteliğin adı olduğunu kaydetti.

Ailenin, iki farklı hayatı aynı çatı altında bir araya getirdiğini anlatan Çatı, 'Aile, kanaviçe misali dokuduğu bağlarla ailenin her bireyini güven ve ferah içine alır. Evrensel bir yapıya sahip olan aile, ahlakın, inancın, kültürün, geleneğin taşıyıcısıdır. Başka evlerde yaşasalar bile aslında akrabalar da bu ilmeğin birer bağıdır.' ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesine bağlı Aile Danışma ve Destek Merkezi Aile Danışma Uzmanlarından Elif Şengönül de 'Aile İçi İletişimin Önemi' konulu sunum yaptı.

İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Birsin de 'İslam Hukukunda Aile' konulu konuşmasında, 'Genelde aile dediğimiz zaman biz hemen kadından ve erkekten yola çıkıyoruz. Hemen buradan başlıyoruz, aslında yanlış bir başlangıç noktası değil ama kabul etmemiz gerekir ki bu başlangıç noktamız eksik. Aslında önce insandan yola çıkmamız gerekiyor.' ifadelerini kullandı.

Panele, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal'ın Eşi Kadriye Urhal, Büyükşehir Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Aile ve Sosyal İşler Şube Müdiresi Avukat Gülay Zengin, panelistler, kurum kuruluş temsilcileri ile dinleyiciler katıldı.

Kaynak: AA