'Kütüphane Sihirli Bir Yerdir' Projesi

Karaman'da öğrenciler hazırladıkları proje kapsamında parkta 2 saat boyunca kitap okudu.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Erasmus kapsamında kabul edilen, 'Kütüphane Sihirli Bir Yerdir (Library İs A Magic Place) adlı proje çerçevesinde, Mareşal Mustafa Kemal İlkokulu öğretmen ve öğrencileri projeye dahil olan 5 farklı ülkeden katılan öğretmenler ile Kütüklü Park'ta kitap okudular.

2015 yılında başlatılan proje kapsamında, Türkiye, İtalya, İspanya, Romanya, Slovakya ve Bulgaristan'dan öğretmen ve öğrencilerden oluşan bir grup, ülkeleri tek tek gezerek oradaki eğitim sistemini ve vatandaşların kitap okuma alışkanlığını gözlemlediler.

Projenin son aşaması olarak Karaman'a gelen yabancı öğretmenler ile Mareşal Mustafa Kemal İlkokulu öğretmen ve öğrencileri 'Kütüphane Sihirli Bir Yerdir' adlı kitap okuma etkinliği düzenledi.

Proje hakkında gazetecilere açıklama yapan Mareşal Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü Raşit Yavuz, etkinliğin bir hafta boyunca devam edeceğini söyledi.

Mareşal Mustafa Kemal İlkokulu olarak 2015 yılında başlayan bu projede yer aldıklarını ifade eden Yavuz, şunları kaydetti:

'Projemiz Avrupa Birliği Fonu tarafından desteklenmekte. Amacımız farklı yöntemler kullanarak öğrencilerimizi kitap okumaya teşvik etmek. Bunun üzerinde 2 yıldır süren bir çalışma ve bu kapsamda da okulumuzdan 10-11 yaş grubundan 20 öğrenci ve 14 öğretmenimiz yurt dışı hareketlerine katıldı. Bu sayede de öğrencilerimize farklı ülkelerin nasıl bir eğitim modeli kullandıklarını tanıtmaya çalıştık. Ülkemize bu şekilde hizmet ettiğimiz için gururlu ve mutluyuz.'

Romanya'dan katılan öğretmen Adela Schau da çekici ve motive edici aktiviteler tasarlayarak öğrencilere kitap okumayı aşıladıklarını ifade etti.

Schau, 'Bu projede okumayı ne kadar ilerletebiliriz, geliştirebiliriz, öğrencilerin okuma düzeyini nasıl artırabiliriz sorularına cevap arıyoruz. Şimdi de projenin son aşaması olarak Karaman'dayız. Yeterince ülke gördük, yeterince kütüphaneleri konuştuk, kimler ne kadar kitap okuyor bunları öğrendik. Karaman'da da bunları arkadaşlarımıza göstermeye çalışıyoruz.' dedi.

Kaynak: AA