AÜ Cebeci Kampüsü'nde 'Atatürk Ve Bayrak' Yürüyüşü

Ankara Üniversitesi (AÜ) Cebeci Kampüsü’nde bir grup Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi öğrenci, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Türk bayraklarıyla yürüyüş gerçekleştirdi.

AÜ Cebeci Kampüsü'nde 'Atatürk Ve Bayrak' Yürüyüşü
Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde toplanan bir grup TGB üyesi öğrenci, “Atatürk ve Bayrak” yürüyüşünde buluştu. Siyasal Bilgiler Fakültesi önünde toplanan üniversite öğrencileri, “Vatan sana canım feda”, “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz”, “Gençlik vatan savunmasında”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları ile tüm fakülteleri dolaşarak kampüs girişinde basın açıklaması yaptı. Türk bayrakları ile yürüyen öğrenciler adına açıklamayı TGB Ankara İl Başkanı Deniz Tokgöz gerçekleştirdi.

Üniversite gençliğinin, 19 Mayıs 1919 ruhuyla İstiklal Mücadelesi’nde birleştiğini vurgulayan Tokgöz, “Mülkiye’den sesleniyoruz, Hukuk Mektebi’nden sesleniyoruz, Eğitim Bilimleri’nden, İletişim Fakültesi’nden sesleniyoruz. Gençlik Ata’sının izindedir ve ilkelerine bağlıdır. Bugün Türk Gençliği, üniversitelerde Mehmetçiğimizin, polisimizin bir adım gerisinde mücadeleyi göğüslemektedir. Şehitlerimize, gazilerimize ve kahramanca çalışan tüm güvenlik güçlerimize söz veriyoruz. Bizler sizin cephede verdiğiniz mücadeleyi vatanın her karışında ve özellikle üniversitelerde sürdüreceğiz. Zafer Türk milletinin olacak” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA