AK Parti Osmaniye Milletvekili Durmuşoğlu Açıklaması

'OsmaniyeKadirli arasında yapılacak demir yolu hattının proje ihalesi 6 Haziran'da yapılacak'.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Osmaniye-Kadirli arasında yapılacak demir yolu hattının proje ihalesinin 6 Haziran'da gerçekleştirileceğini bildirdi.

Durmuşoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti hükümetleri dönemlerinde demir yolu ulaşımının ve taşımacılığının büyük ivme kazandığını belirtti.

Kentin, bir lojistik merkezi haline getirilmesinde demir yolunun ayrı bir öneminin olduğuna işaret eden Durmuşoğlu, 'Osmaniye-Kadirli arasında yapılacak olan demir yolu hattının proje ihalesi 6 Haziran'da yapılacak.' ifadesini kullandı.

Durmuşoğlu, projeyle ilgili detaylı teknik bilgilerin, ihaleden sonra netlik kazanacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

'TCDD 6. Bölge Müdürlüğü, Toprakkale İstasyonu'ndan çıkılarak, Kadirli Organize Sanayi Bölgesi'ne demir yolu standartlarında, yatay ve düşey konum şartları dikkate alınarak bir avan proje hazırlandı. Bu proje sonucu, Kadirli OSB'ye Toprakkale istasyonundan ulaşım mesafesi yaklaşık 42 kilometre olup, proje Kozan-İmamoğlu üzerinden Ceyhan'a bağlandığında toplam 119 kilometre ring oluşturacak. Bu hat üzerinden taşınacak yüklere ilaveten ayrıca yolcu taşıması da yapılabilecek.'
Kaynak: AA