36. TAİK-ATC Ortak Yıllık Konferansı

Her yıl Türk ve Amerikan özel sektör ve devlet temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen TAİKATC Ortak Yıllık Konferansı’nın 36’ncısı 2123 Mayıs'ta Washington’da düzenlenecek.

Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ve Amerikan Türk Konseyi’nin (ATC) 36. Ortak Yıllık Konferansı 21-23 Mayıs tarihlerinde Washington’da düzenlenecek.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’ndan (DEİK) yapılan açıklamada, her yıl Türk ve Amerikan özel sektör ve devlet temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen TAİK-ATC Ortak Yıllık Konferansı’nın 36’ncısının 21-23 Mayıs'ta ABD’nin başkenti Washington’da yapılacağı bildirildi.

Açıklamada, “Yarına Doğru Birlikte” (Together Towards Tomorrow) temalı konferansa Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ve ABD Ankara Büyükelçisi John Bass’in aralarında bulunduğu 600’den fazla üst düzey Türk ve Amerikan özel sektör ve devlet temsilcisinin katılım sağlayacağı kaydedildi.

Türkiye-ABD ekonomik ve ticari ilişkilerini geliştirmeyi ve dengeli bir yapıya kavuşturmayı hedefleyen konferansta, katılımcıların ikili ilişkileri etkileyen son gelişmelerin yanı sıra iş ve yatırım olanakları hakkında görüş alışverişi yapma imkanı bulacağı belirtildi.

Konferansta, bilgi teknolojileri, sağlık, inovasyon, savunma, enerji, tarım, inşaat ve siber teknolojileri başta olmak üzere birçok farklı sektörü de kapsayan paneller düzenleneceği bilgisine yer verilen açıklamada, Trump yönetiminin Türkiye-ABD ilişkilerine olası etkileri, ikili ticaretin kolaylaştırılması, özel sektörün beklentileri ve önerilerinin ele alınacağı bildirildi.

Kaynak: AA