Evi Yanan Aileye Kaymakamlık Sahip Çıktı

Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk, 3 engelli kız kardeşiyle oturduğu evi ve eşyaları yanan Asiye Güner'e, yeni ev yapılması için çalışma başlattı.

Başkale'de 3 engelli kız kardeşiyle yaşayan Güner'in oturduğu ev, geçen ay çıkan yangın nedeniyle kullanılamaz hale gelmiş, terzilik yaparak kız kardeşlerine bakan Güner'in dikiş makineleri ile yöresel kıyafetlerde kullandığı kumaşlar da yangında kül olmuştu.

Yangının ardından aileyi ziyaret ederek sıkıntılarını dinleyen Kaymakam Öztürk, yanan eşyaların yerine yenisinin alınması ve aileye yeni ev yapılması için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) yetkililerine talimat verdi.

Bunun üzerine Güner ailesine yeni ev yapılması için çalışma başlatan SYDV Müdürü Gökan Karaman, yeni alınan dikiş makinesi ve eşyaları da aileye teslim etti.

Kaymakamlığın destekleriyle büyük bir mutluluk yaşayan Asiye Güner, Öztürk ve vakıf görevlilerine teşekkür ederek, 'Geçen ay evimiz yandı. Çok perişan olduk. Ekmek teknem olan dikiş makinem yandı. Çeyizlikler, yataklar, her şeyim vardı içinde. Allah Kaymakam Beyden razı olsun. Bizim ziyaretimize geldi, bana dikiş makineleri aldı. Bize yeni ev de yapılacak. Çok mutluyuz. Allah devletimize zeval vermesin.' dedi.

Kaynak: AA