BEÜ'ye Bilgisayar Destekli Simülasyon Laboratuvarı

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesinde bilgisayar destekli simülasyon laboratuvarının hizmete girdiği bildirildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, laboratuvarın lisans ve lisansüstü programlarda okuyan öğrencilerin uygulamalı derslerinde, acil ve yoğun bakım hastasının tedavi ve bakımına ilişin sertifikasyon programlarında, sağlık personelinin oryantasyon eğitimlerinde kullanılacağı belirtildi.

Açıklamada, rektör Prof. Dr. Mahmut Özer'in şu ifadelerine yer verildi:

'Üniversitemizde kurduğumuz yeni laboratuvarlar ve laboratuvarlara sağladığımız altyapı destekleriyle sağlık alanında Batı Karadeniz Bölgesi'nin sağlık üssü konumuna geldik. Bilgisayar destekli simülasyon sistemiyle laboratuvarımızda gerçeğe uygun olarak tasarlanmış simüle yoğun bakım ünitesi kurduk. Bilgisayar destekli simülatör, hastanelerimize kalp krizi, solunum yetmezliği, kanama ve travma nedeniyle acil birime başvuran veya yoğun bakım ünitesine kabul edilen hastaların var olan sorunlarını birebir yansıtan senaryolar ile öğrencilerin, sağlık çalışanlarının ve sertifika programına katılan kursiyerlerin hasta üzerinde tedavisini herhangi bir risk almadan gerçeğine uygun bir şekilde tedavi uygulayabiliyor. Günümüzde en üstün özelliklere sahip, bu özelliği ile gerçeğe en uygun olan ve üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde oluşturulan simülasyon laboratuvarı, bölgemizde tek, ülkemizde ise sadece birkaç üniversite bünyesinde bulunmaktadır. Bu bağlamda hizmete giren bilgisayar destekli simülasyon laboratuvarı, bölgemizde yer alan öğrencilerin, sağlık çalışanlarının ve sağlık eğitimi almak isteyen bireylerin eğitimine önemli kakı sağlayacağı gibi açılacak kurslar ve yapılacak programlar ile ülkemiz hastanelerinde yer alan sağlık çalışanlarının eğitimine de önemli katkı sağlayacaktır.'

Kaynak: AA