DEAŞ'tan Dava Açılan Suriyeli Üniversite Öğrencisi Hakim Karşısında

Samsun’da terör örgütü DEAŞ üyesi olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan Suriyeli üniversite öğrencisinin yargılanmasına başlandı.

DEAŞ'tan Dava Açılan Suriyeli Üniversite Öğrencisi Hakim Karşısında
Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, alınan istihbarat doğrultusunda terör örgütü DEAŞ üyesi olduğu iddia edilen Suriye uyruklu 24 yaşındaki H.R.’yi ocak ayında düzenlenen operasyonla Atakum ilçesi Yeni Mahalle’deki evinde gözaltına almıştı. H.R.’nin örgüt adına sahte belge düzenleyip topladığı paraları örgüte aktardığı iddia edildi.

Çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan H.R. hakkında Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Bugün görülen davanın ilk duruşmasında tutuksuz olarak yargılanan H.R., hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Suriye uyruklu olduğunu hatırlatan H.R., "Ben DEAŞ’tan kurtulmak için oyuncak silahlarla DEAŞ bayrağı önünde fotoğraf çektirdim. Bilgisayarımda ve cep telefonumda bu fotoğraf ele geçti. DEAŞ örgütü şehrimizi istila edince bana da sigara içtiğim izin 5 gün hapis cezası verdiler. DEAŞ kontrol noktalarından rahat geçmek için bu fotoğrafları çektirdim. Türk bayrağı ile de resmim var. Özgür Suriye Ordusu ile de resmim var. DEAŞ ile organik hiçbir bağım yok. Silahlı eğitim de almadım. Örgüte yardımda da bulunmadım. Ailemle birlikte DEAŞ’tan kaçıp Türkiye’ye ve Samsun’a geldim. Ben Suriye’de diş hekimliği okuyordum. Samsun’da da üniversite eğitimime devam ediyorum. Üniversite eğitimimi bitirip eğer Suriye’de savaş sona ererse ülkeme geri döneceğim" dedi.

Duruşma 17 Temmuz tarihine ertelendi.
Kaynak: İHA