İran'daki Yatırım Fırsatları ATO'da Ele Alınacak

'Türkiyeİran Yatırım, Ticaret ve İş Birliği İmkanları Toplantısı' 17 Mayıs'ta ATO Congresium'da gerçekleştirilecek ATO Yönetim Kurulu Başkanı Baran: 'İran'a uygulanan yaptırımların kaldırılmasıyla birlikte birçok sektörde yeni iş birliği fırsatları ortaya çıktı. Firmalarımızın İran pazarında daha aktif yer almasını istiyoruz'

Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından 'Ticaret, ATO'da konuşulur' sloganıyla yapılan iç ve dış ticareti geliştirmeye yönelik toplantılar kapsamında, İran’daki yatırım, ticaret ve iş birliği fırsatları ele alınacak.

Odadan yapılan açıklamaya göre, Ekonomi Bakanlığı, ATO, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Ankara ve İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği tarafından organize edilen, 'Türkiye-İran Yatırım, Ticaret ve İş Birliği İmkanları Toplantısı', 17 Mayıs'ta ATO Congresium’da gerçekleştirilecek.

ATO üyelerinin katılabileceği toplantının açılış konuşmalarını ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal ve İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Muhammed İbrahim Taherian Fard yapacak.

Açılış konuşmalarının ardından Türkiye-İran ticareti bir panelde ele alınacak. DEİK Türkiye-İran İş Konseyi Başkanı Bilgin Aygül’ün moderatörlüğünü yapacağı panelde İran ile ticaretin geçmişi ve geleceği, karşılıklı yatırım imkanları, tercihli ticaret anlaşmaları, İran ile ticarette yaşanan engeller ve fırsatlar ele alınacak.

-'Firmalarımızın İran pazarında daha aktif yer almasını istiyoruz'

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Baran da değerlendirmesinde, oda üyelerinin İran'daki iş fırsatlarından yararlanmasını istediklerini belirterek, 'Üyelerimizi bu önemli toplantıya katılmaya davet ediyorum. İran'a uygulanan yaptırımların kaldırılmasıyla birlikte birçok sektörde yeni iş birliği fırsatları ortaya çıktı. Firmalarımızın İran pazarında daha aktif yer almasını istiyoruz.' ifadelerini kullandı.

Önceki aylarda Malezya ve Senegal’deki yatırım imkanlarının ele alındığı iki ayrı toplantı düzenlediklerini hatırlatan Baran, şunları kaydetti:

'Üyelerimizin ticaretlerini geliştirmeleri, işlerini büyütmeleri ve yurt dışına açılmaları için ATO olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu çerçevede, ‘Ticaret Ankara Ticaret Odası’nda konuşulur’ sloganıyla üyelerimizin ufkunu açacak ve vizyonlarını geliştirecek çok verimli toplantılar düzenliyoruz. Bu toplantılara katılan üyelerimizin ihracat konusunda kafalarındaki sorulara cevap bulacaklarına inanıyorum.'

Kaynak: AA