Kızılcahamam-Çerkeş Yol Yapım Çalışması

AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Kızılcahamam-Çerkeş yolunda sürücülere araba kullanmayı zorlaştıran viraj ve eğimli yolların kaldırılacağını bildirdi.

Milletvekili Filiz yaptığı yazılı açıklamada, yapımı devam eden Çerkeş Tüneli'nin ardından Kızılcahamam Çerkeş karayolunda da çalışmaların başladığını söyledi.

Yolun tamamlanmasının ardıdan Ankara'ya ulaşımda 40 kilometrelik bir kısalmanın olacağını aktaran Filiz, şunları kaydetti:

'Yapılacak olan yolun maliyeti 167 milyon 560 bin liradır. Bu yolun yapılmasıyla beraber hedeflenen şey sadece bir yol yapımı değil, bu yatırımla sürücülerimiz için tehlike arz eden aksaklıkları tam anlamıyla gidermesiyle birlikte, Çerkeş ilçemizin de kaderini değiştirecek. Bu yolla birlikte virajlar azalacak, yol genişleyecek. Henüz yapımı devam eden tünelimizle de birleşecek olan bu yol, araç seyrini ve trafiği oldukça rahatlatacak.”

İhalesi 9 Mayıs'da yapılan yolun yapım süresinin 2 yıl olduğunu ifade eden Filiz, yolun 2 yıldan daha kısa bir sürede bitmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Kaynak: AA