Anadolu Üniversitesi'nde '12. Özel Eğitim Kariyer Günleri'

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü ve Özel Eğitimciler Derneği (ÖZDER) Eskişehir Şubesi işbirliğinde 12. Özel Eğitim Kariyer Günleri programı düzenlendi.

Anadolu Üniversitesi'nde '12. Özel Eğitim Kariyer Günleri'
Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Fuaye Alanında gerçekleşen program kapsamında Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan bütün stantları gezerek özel eğitim kurumları yetkililerinden bilgi aldı.12. Özel Eğitim Kariyer Günleri programında, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü’nde okuyan öğretmen adayı son sınıf öğrencileri ile işveren konumundaki özel eğitim kurumları bir araya geldi. Çok sayıda özel eğitim kurumunun katıldığı programa, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atilla Cavkaytar, ÖZDER Eskişehir Şube Başkanı Gazi Acar, Eğitim Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri katıldı.

Gündoğan, “Özel Eğitim kutsal bir alan”

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, program hakkında görüşlerini “Stantları gezerken fark ettim ki alanda istihdam edilmiş çoğu özel eğitimci bizim üniversitemizden mezun. Anadolu Üniversitesi olarak böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı son derece mutluyuz. Özel Eğitim, Anadolu Üniversitesi için özel yere sahip bir alandır. 30 yılı aşan birikimiyle sadece Eskişehir’de değil, bütün Türkiye’de mezunlarımızın hizmet vereceği önemli bir alandır. Üniversite olarak özel eğitim bölümümüzle hem eğitim boyutuyla, İÇEM, DİLKOM gibi uygulama alanlarımız sayesinde de uygulama alanlarımızla özel eğitim alanında araştırma yapma ve topluma hizmet sunma gayesi içerisindeyiz. Özel eğitim alanı çok kutsal bir alan, üniversite olarak bu alana uzman personel yetiştiriyor olmaktan dolayı çok mutluluk duyuyoruz. 12’ncisi düzenlenen Özel Eğitim Kariyer Günleri kapsamında üniversitemize gelen özel eğitim kurumlarından yetkilileri stantlarında ziyaret ettiğimde bu alanın birtakım sorunları olduğunu dile getirdiler. Biz Anadolu Üniversitesi olarak, bu sorunlarla mücadele eden, bu alana gönül veren genç özel eğitimciler yetiştirdiğimize ve yetiştireceğimize inanıyoruz” diye ifade etti.

13 Farklı Özel Eğitim Kurumu katıldı

ÖZDER Eskişehir Şube Başkanı Gazi Acar, programın amacının kaliteli özel eğitim sunma amacında olan özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleriyle Anadolu Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü öğrencilerini bir araya getirerek istihdam edilmelerini sağlamak olduğunu belirtti.

Acar, bu kapsamda pek çok öğretmen adayının söz konusu kurumlarda işe başladığını bazılarının ise burs aldığını aktardı.

Türkiye’nin farklı illerinden 13 farklı kurumun katıldığı programda, özel eğitim kurumları öğretmen adaylarıyla bir araya gelerek bilgi alışverişinde ve istihdam olanakları hakkında etkileşimde bulundu.
Kaynak: İHA