Silopi'de Zırhlı Polis Aracının Eve Çarpması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba: 'CHP olarak TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyelerimizden oluşan bir heyeti hafta başında Silopi'ye göndereceğiz'.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Silopi'de zırhlı polis aracının evin duvarına çarpması sonucu 2 çocuğun hayatını kaybettiği kazayla ilgili oluşturdukları bir heyetin hafta başında ilçeye gideceğini bildirdi.

Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada, Silopi'de 4 Mayıs akşamı polis panzerinin bir eve girmesiyle 7 yaşındaki Muhammet Yıldırım ve 6 yaşındaki Furkan Yıldırım'ın hayatlarını kaybettiğini anımsattı.

Üzerinden bir hafta geçmesine rağmen, olaya karışan iki polisten sadece birinin tutuklandığını, diğerinin ise işlemlerinin sürdüğünü belirten Ağbaba, suçluların açığa çıkarılarak gerekli cezayı almalarını sağlamak için ellerinden gelen çabayı harcadıklarını ifade etti.

Veli Ağbaba, açıklamasında şunları kaydetti:

'CHP olarak, Muhammet ve Furkan kardeşlerin ölümlerinden sorumlu kişilerin soruşturulması, yargılanması ve mahkeme önüne çıkarılması süreçlerini yakından takip edeceğiz. Olayı duyduğumuz ilk andan itibaren il ve ilçe yöneticilerimiz ile süreci takip ediyoruz. Yaşamını yitiren Yıldırım kardeşlerin acılı babası Mesut Yıldırım ile hafta başında yaptığım telefon görüşmesinde, başsağlığı dileklerimi ilettikten sonra parti olarak süreci takip edeceğimizi, alışılagelmiş bir biçimde sorumluların cezasız kalmasına izin vermeyeceğimizin altını çizdim. CHP olarak TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyelerimizden oluşan bir heyeti, hafta başında Silopi'ye göndereceğiz.'
Kaynak: AA