Kartal Belediye Başkanı Öz Açıklaması 'Kentsel Dönüşüm, Siyaset Üstü Düşünülmeli'

2’nci Kartal Yatırım Zirvesi’ne ev sahipliği yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, kentsel dönüşümün siyaset üstü düşünülerek, el birliğiyle İstanbul’un korunması gerektiğini söyledi.

Kartal Belediye Başkanı Öz Açıklaması 'Kentsel Dönüşüm, Siyaset Üstü Düşünülmeli'
Kartal Belediyesi, kentsel dönüşüm anlamında önemli gelişmelerin yaşandığı ilçede yatırımcı ve vatandaşların düşüncelerini dikkate almak amacıyla Kartal Yatırım Zirvesi’ni düzenledi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen zirve Dragos Antik Kazı Alanı’nda gerçekleştirildi.

Zirveye Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ile Türkiye’nin önde yerli ve yabancı inşaat firmalarının yöneticileri ile yatırım firmalarının satış ve pazarlama alanındaki yöneticiler ve kentsel dönüşüm alanında araştırma yapan kuruluşların yöneticileri katıldı.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün açılış konuşmasıyla başlayan zirvede söz alan konuşmacılar halkın kentsel dönümden beklentileri, firmaların istekleri konusunda açıklamalarda bulundu. Zirvenin kapanışında konuşan Başkan Öz, tüm davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

2’nci Kartal Yatırım Zirvesi ile ilgili konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Kartal Belediyesi’nin geleceğe yatırım zirvesinin bu yıl ikicisini yapıyoruz. Geçen yıl yatırımcıları çağırdık. Kartal’ı hangi değerde görüyorlar diye değerlendirme kuruluşlarını çağırmıştık. Geçmişte Kartal’da inşaat işleri yapmış kişileri çağırmıştık. Bu sene Kartal’a kültür sanat yönüyle vizyon verecek kişileri çağırdık. Kartal’ın sosyo-ekonomik değişimi ne yönde bunları araştıran şirketleri çağırdık. Halkla birebir temas eden Kartal’da satış yapan yatırımcıların satış elemanlarını çağırdık. Kartal’a yatırım yapan yabancı sermaye Kartal’a hangi gözle bakıyor diye onları çağırdık. Yatırımcılar geldiler ve Kartal ile ilgili düşüncelerini anlatıyorlar” dedi.

Kentsel dönüşümün önemine dikkat çeken Başkan Öz, “Kartal’ın bir yöneticisi olarak Türkiye’nin en iyi deprem dönüşüm yerinde dönüşüm ve kentsel dönüşümü yapan belediyeyiz. Bu konuda iddialıyız. Daha iyi bir yer varsa gider görürüz. Bazı sorunlar var tabi. Yasal sorunlar var. Plan notlarıyla ilgili bazı sorunlar var. Umarım gelecek dönem bunlar kaybolur. Hızlı bir değişim ve dönüşüm içinde oluruz. İstanbul’da olabilecek bir depremde olabilecek hasar sadece İstanbul’u ilgilendiren bir konu değil Türkiye’yi ilgilendiren bir konu. Onun için bunun hızlanması gerekiyor. Siyaset üstü düşünmek gerekiyor. İstanbul 3 saatte 37 ülkeye ulaşılabilinen bir mesafede lojistik anlamında merkezi bir yerde. O halde İstanbul’u hepimizin el birliğiyle koruması ve kollaması gerekiyor. Onun için de dönüşümü siyaset üstü düşünüp önü tıkanmayacak şekilde yürümesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA