Otomotiv Sanayinde Vibracoustic-Linde İşbirliği

Dünyanın önde gelen ticari araç sanayi tedarikçilerinden Alman Vibracoustic CV Air Springs firması, üretimdeki endüstriyel gaz ihtiyacını karşılamak için Linde Gaz ile yerinde tedarik modeline geçti.

Otomotiv Sanayinde Vibracoustic-Linde İşbirliği
Son yıllarda artan rekabetçi ortama uyum sağlamaya çalışan sanayiciler endüstriyel gaz ihtiyacını karşılamak için Yerinde Tedarik Modeli(ECOVAR)‘ni tercih ediyor. Bursa’da çekici, otobüs, treyler gibi ticari araçlar için hava süspansiyon körüğü üreten Vibracoustic’in uzun süredir sıvı olarak tedarik etmiş olduğu azot gazını Linde Gaz bundan sonra yerinde üreterek tedarik edecek.

Azot üretim tesisleri(PSA), güvenli ve kesintisiz tedariğin sağlanmasının yanı sıra kullanılan ileri teknoloji sayesinde prosesin uzaktan izlenip kontrol edilebilmesine olanak vermekte aynı zamanda ürün safiyet kontrolü, anında arıza uyarı tespiti gibi birçok gelişmiş özelliği de içerisinde barındırıyor.

Vibracoustic CV Air Springs ile Linde arasında imzalanan sözleşme kapsamında üretim için gerekli olan kesintisiz gaz tedariği sağlanırken bu anlaşmayla Vibracoustic ve Linde yıllardır süregelen iş birliği de başka bir boyuta taşınmış oldu.

Yatırıma ilişkin bilgi veren Linde Gaz A.Ş. Genel Müdürü Mert Alper Kumbaracı, “Linde Grubu, Türkiye’ye olan güveni doğrultusunda yatırım yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl yaptığımız Tüpraş yatırımı ve Bursa Tesisi açılışı ile başlayan sürece Vibracoustic ile devam etmekteyiz. Yerinde Tedarik Modeli’yle artan rekabet ortamında endüstriyel gaz maliyetlerini düşürme avantajı da sağlıyoruz. Linde bu şekilde Azot, Oksijen ve Hidrojen Yerinde Üretim Tesisleri de kurmakta olup, dünya genelinde 1.000’i aşkın tesis işletmektedir. Türkiye’de ise Karbon Elyaf, Beya Eşya, Margarin, Cam, Demir Çelik ve Petrokimya sektörlerinin önde gelen şirketlerine bu teknolojimiz ile hizmet sunmaktayız. Diğer yandan Türkiye’de sektöründe öncü firmalarla da görüşmelerimiz devam ediyor, yıl içerisinde benzer yatırım haberlerini paylaşmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA