Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu Açıklaması

'16 Nisan'da 'evet' diyerek herkesin geleceğine sahip çıkmış olacağız'.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yalçın Topçu, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği halk oylamasına ilişkin, 'Evet diyerek herkesin geleceğine sahip çıkmış olacağız.' ifadesini kullandı.

Topçu, Tokat'ın Zile ilçesinde öğretmenevinde muhtarlarla bir ara geldi.

Halk oylamasına az süre kaldığına işaret eden Topçu, anayasa değişikliğiyle, milletin doğrudan iktidar olacağını, bu sayede siyasi istikrar sağlanacağını söyledi.

Herkesin 16 Nisan'da sandık başına gitmesini isteyen Topçu, '16 Nisan'daki referandum neticesi, toplumun her kesimini ilgilendiriyor. 16 Nisan'da 'evet' diyerek herkesin geleceğine sahip çıkmış olacağız.' değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de siyasi istikrarın olmaması için çaba gösterenler bulunduğunu dile getiren Topçu, şunları kaydetti:

'Sandıkta iktidarı millet belirleyecek, millet değiştirecek. Bu mesele bugün sizin, yarın ise yeni doğan neslin meselesidir. Bu yüzden hep birlikte ve gayretle bu eşiği aşalım. Koalisyonlar ve hükümet kurulamamasından ötürü çok şey kaybetmiş bir ülkeyiz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi uygulanıyor olsaydı, 65 yerine 23 hükümet kurulmuş olacaktı. Bu kayıpların önüne geçmiş olacağız. Bu sistemle hem terörle mücadelede hem de ekonomiyle mücadelede başarılı oluruz.'
Kaynak: AA