TÜBİTAK'ın Birincileri Vali Memiş'i Ziyaret Etti

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) düzenlediği Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışmasında bölge birincisi olan öğrenciler, Vali Okay Memiş'i ziyaret etti.

Valilikte düzenlenen toplantıda, Türk Telekom Fen Lisesi Öğrencileri İpek Zent, Egemen Kaçıran, biyoloji dalında 'Maden Paşalı Alanların Karahindiba, Civanperçemi ve Yayla Çiçeği Bitkileriyle Islah Edilip Tarıma Kazandırılması' projesi ile ilgili, Gümüşhane Bilim ve Sanat öğrencisi Elif Akçay ise teknolojik tasarım dalında 'Optik Araçlarda Görüntüyü Netleştirmeyi, Mercek Sistemler Kullanmak Yerine İnsan Gözünün Çalışmasını Taklit Ederek Geliştirme' isimli projesiyle ilgili sunum yaptı.

Vali Okay Memiş, burada yaptığı konuşmada, öğrencileri tebrik ederek, şöyle devam etti:

'Gümüşhane'de ve ilçelerimizde kodlama projesini başlattık. Türkiye'nin ve dünyanın geleceği bilişimde, bilişim teknolojilerinde. Gümüşhane'den dünya çapında bilişimci öğrenciler, bilişimci insanlar çıkarılmasını istiyoruz. Bu yönde çalışma başlattık. Milli Savunma Bakanımız Sayın Fikri Işık'a çok teşekkür ediyorum. Kendileri ilimize olan ziyaretlerinde talimat verdiler.'

Kodlama sisteminin cep telefonlarındaki uygulamaların yazılımı ile alakalı bir konu olduğuna da değinen Memiş, şunları kaydetti:

'Çocuklarımız cep telefonlarında oynadıkları oyunları kendi üretecek, kendisi yazacak. Dünya bu teknolojiye doğru gidiyor. Bu fırsatı kaçırmamalıyız. Öğrencilerimizin eğitimi konusunda çok iyi durumdayız. Fen Lisesini çok önemsiyoruz. Fen Lisesini bölgenin en iyi Fen Lisesi yapmak için uğraşıyoruz. Fen Lisesindeki iki öğrencimiz YGS'de ilk 500’e girdi. Bu başarıyı daha da artıracağız.'

Toplantıya, Vali Yardımcısı Murat Kahraman ve İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, okul müdürleri ve danışman öğretmenler katıldı.

Kaynak: AA