'Toplumu Kutuplaştıran MHP Olmamıştır'

MHP Antalya İl Başkanı Aksoy: 'Kutuplaşmayı bugün yaratanlar, anayasa maddeleri dışında bir tartışma ortaya atıyor. Toplumu kutuplaştıran Milliyetçi Hareket Partisi olmamıştır'

MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy, 'Kutuplaşmayı bugün yaratanlar anayasa maddeleri dışında bir tartışma ortaya atıyor. Toplumu kutuplaştıran Milliyetçi Hareket Partisi olmamıştır.' dedi.

Aksoy, MHP İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 16 Nisan'da yapılacak referandum dolayısıyla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 8 Nisan'da Antalya'da yapacağı miting hakkına bilgi verdi.

Referandum kapsamında Antalya'nın birçok ilçesinde çalışmalar yaptıklarını belirten Aksoy, kongrelerde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadıklarını ve 16 Nisan'da da 'evet' çıkacağına inandıklarını dile getirdi.

Aksoy, 'Evet, bin yıllık kardeşliğin korunması ve savunulmasıdır. 'Evet' diyeceğiz, öz ile kabuğu birbirinden ayıracağız. 'Evet' diyeceğiz vatana, millete, devlete ve bayrağa destek vereceğiz. Kutuplaşma 'evet'le yumuşayacaktır. Hızlanan algı operasyonları 'evet'le kırılacaktır.' dedi.

Öncelikli olarak 16 Nisan referandumunda Antalya'dan güçlü bir 'evet' çıkması için çalıştıklarını vurgulayan Aksoy, yapılan çalışmaların Türk milletine sorumluluklarından kaynaklandığını dile getirdi. Aksoy, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 16 Nisan halk oylaması çalışmaları kapsamında 8 Nisan Cumartesi günü saat 13.00'te Kepez Arena önünde Antalyalılarla buluşacağını kaydetti.

Herkesin kararına saygı duyduklarını dile getiren Aksoy, şöyle konuştu:

'Kutuplaşmayı bugün yaratanlar, anayasa maddeleri dışında bir tartışma ortaya atıyor. Toplumu kutuplaştıran Milliyetçi Hareket Partisi olmamıştır. Bu millet size hem 7 Haziran'da hem de 1 Kasım'da yetki vermişse milleti temsil etme anlamında TBMM'ye göndermişse bu görüşmelerin içerisinde bir tuğla da siz koymalıydınız. Bir tuğla koymadınız, şimdi toplumda bir gerginlik, vay efendim üniter devlet yapısı bozulacak, vay efendim Türkiye eyalet sistemine dönüşecek, şu olacak bu olacak gibi tartışmalar yaratmanın anlam yok. Niçin 'evet'le yumuşayacağız diyoruz? Biliyoruz ki 16 Nisan akşamı sandıklar açıldığında bu aziz, yüce, necip Türk milleti, kararının büyük çoğunluğunu 'evet' doğrultusunda verecektir. Burada rahatsızlık duyulacak bir taraf yok. Sandıktan çıkacak her karara MHP'nin saygısı sonsuzdur.'

Kaynak: AA