Japon İlaç Firmasından Türk Kızılayı'na Destek

Japon asıllı Kowa firması, Türk Kızılayı’na özellikle soğuk havalarda afeti yaşayan insanların bedenlerini hızla ısıtmaya yarayan, piyasa değeri 1 milyon 500 bin TL olan 864 bin adet cep sobası bağışladı.

1894’den beri ilaç, gıda takviyesi, hayat bilimi, bilişim teknolojileri, tekstil, makine ve muhtelif tüketici ürünleri konularında üretim ve ticaret yapan Kowa firması, üretimi olan cep sobalarından 864 bin adedi Türk Kızılayı’na bağışladı. Özel formülüyle hızla ısı üretebilen ve bir insanı yaklaşık 8 saat boyunca sıcak tutmaya yarayan cep sobaları, soğukla mücadele etmek durumunda kalan afetzedeler için kullanılacak. Ürünlerin teslim törenine Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Hiroshi Oka, AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceyhan ve Türk Kızılayı Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu ile firma yetkilileri katıldı.

Türk Kızılayı Genel Müdürü Güllüoğlu törende yaptığı konuşmada, afetler ve savaşlarla dolu bir ortamda yaşandığını belirterek, “Dünya, insanlık zaten her an bu tür zorluklarla karşı karşıya. Günümüzde de bu zorluklar aynen devam etmekte. Ülkeler, kurumlar buna karşı müdahale etmeye ve bunu durdurmaya çalışıyor. Kızılay da 1868 yılından beri gerek savaşlarda gerek afet ortamlarında bu konuda görev alan ülkemizin de en önde gelen kuruluşlarından bir tanesi. Bizler gerek Suriye krizinde, gerek dünyanın başka yerlerinde, gerek ülkemizdeki hem afetler hem de diğer acil durumlara yönelik müdahale, iyileştirme ve farklı safhalarda görev alıyoruz. Bu müdahalelerde ya da diğer çalışmalardaki en büyük eksikliğimiz ve dünya çapında arttırmamız gereken şey ise iş birliktelikleri. Bu anlamda Japonya, dünyada insani yardım ve kalkınma alanında örnek ülkelerden bir tanesi” diye konuştu.

Ülke olarak böyle bir duruş sergiledikleri için Japon Devleti, Japonya halkı adına büyükelçiye şükranlarını sunduğunu söyleyen Güllüoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Ayrıca bir Japon firması olarak da Kowa yetkililerine bu bağışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Çünkü biz biliyoruz ki iyiliğe vesile olan onu yapan gibidir. Biz bu ürünleri ihtiyaç duyduğumuz anlarda ihtiyaç sahipleri için kullanacağız ve o günkü iyiliğe şimdiden vesile olmuş oldular. Bizler bu iş birliklerinin daha da artmasını, özellikle aramızdaki mesafe çok da olsa gönül bağı olan Japonya ve diğer ülkelerle hem Türkiye’deki mülteciler hem de dünyada başka ihtiyaç sahipleri için proje geliştirmeyi temenni ediyoruz. Umarım bu iş birlikteliklerimiz giderek artar ve daha çok insanın acısını dindirebilmek için ortak çalışmalar yürütebiliriz.”
Kaynak: İHA