Koruculardan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Teşekkür

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, korucuların sosyal güvenlik primlerinin devlet tarafından karşılanacak olmasının büyük bir adım olduğunu söyledi.

Koruculardan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Teşekkür
Ziya Sözen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlar toplantısında güvenlik korucularına sigorta primi müjdesini değerlendirdi. İl Jandarma Komutanlığı önünde güvenlik korucularıyla birlikte basın açıklaması yapan Ziya Sözen, koruculuk sisteminin 35 yıldır olduğunu ve korucuların 35 yıldır sigortadan yoksun görev yaptığını belirtti.

Bunun korucular için büyük bir haksızlık olduğunu dile getiren Sözen, “Sosyal güvenceden yoksun çalıştırılmamız bizi özlük haklarımızdan mahrum bırakmıştı. Emekli olan korucularımızın vefatı halinde maaşları, çocukları ve ailelerine geçmiyordu. Korucularımız özel hastaneler başta olmak üzere sağlık yönünden de bir takım sıkıntılar çekiyordu. Biz yıllarca, konfederasyon, federasyon ve dernekler olarak sürekli bunu gündeme getirdik. Allah’a şükürler olsun ki, bugün biz korucu camiasının da göz bebeği durumunda olan Sayın Cumhurbaşkanımız biraz önce muhtarlar toplantısında bu müjdeyi bize vermiştir. Korucularımız, bugün itibariyle sosyal güvence, yani bizim tabirimizle sigortalı kapsamına alınmışlardır. Bundan sonra her bir korucumuz için aylık 578 TL prim borcu İçişleri Bakanlığımız tarafından ödenecektir. Bu hak sadece güvenlik korucularına değil, aynı zamanda köy muhtarlarımıza da bu prim ödeme şansı getirilmiştir. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve son 6 aydır biz korucu camiası için çok büyük özveriyle çalışıp özlük haklarımızda iyileştirme yapan Sayın İçişleri Bakanımıza teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.



"Şer güçlerine cevap verildi"

Şer güçlerinin geçmişte korucularla ilgili asılsız ithamlarda bulunduğunu hatırlatan Sözen, şöyle konuştu:

"Bu özlük hakları bizim için bir diğer açıdan da anlam ifade etmektedir. Yıllarca terör örgütü propagandasını yapan, işte ve dışta bir takım siyasi çevreler, bir takım medya kuruluşları, ’devlet korucuları sigortasız çalıştırıyor, korucuları yarın öbür gün kullanacak ve kapı dışına itecektir’ gibi bizim hiçbir zaman inanmadığımız, asılsız ithamlarda bulunuyorlardı. Böylece bugün Sayın Cumhurbaşkanımız bu tarihi kanunu açıklayarak bir anlamda bu şer güçlerine de cevap vermiştir. Korucu camiası, kurumsal kimlik kazanma yolunda süratli adımlarla ilerliyor, geçen günlerde, korucuların köy korucusu sıfatı değişerek güvenlik korucusu olmuştur."

"Teröristlerin korulu rüyası olacağız"

Korucuların, teröristlerin korkulu rüyası olacağını vurgulayan Sözen, "Operasyon tazminatlarında artış yaşanmıştır. Korucularımız artık, tıpkı asker, polis gibi kurumsal kimlik kazanıp tek tip kıyafetler ve daha modern silahlarla teçhizatla terör ve teröristlerin bundan sonra çok büyük korkulu rüyası olacaklardır. Sayın Cumhurbaşkanımız ve devletimiz bize karşı olan görevini yerine getirmiştir. Biz korucu camiasına düşen görev, bundan sonra şimdiye kadar olduğu gibi gece-gündüz, kar-kış, yağmur-çamur demeden kanunlar ve yasalar çerçevesinde terörle ve teröristle daha aktif bir şekilde mücadele edip askerimize, polisimize ve vatandaşlarımıza yardımcı olmaktır. Bu yeni silahlar, yeni kıyafetler ve yeni özlük haklarıyla korucular, PKK terör örgütünün korkulu rüyası olacaktır" ifadelerini kullandı.

"Kürt, Kürt’ü öldürmez"

Terör örgütü PKK’nın, ABD ve Ermenistan’ın maşası olduğunu dile getiren Sözen, "Şimdiye kadar olduğu gibi, zaten korucularımız askerle, polisle birlikte bütün görevleri yapıyordular, şimdi de yapmaya devam ediyorlar. Dün Bingöl Genç ilçesi Güzeldere mevkiinde korucularımız PKK terör örgütüyle yaşadıkları sıcak çatışma sonucu, güvenlik korucumuz Mansur Salcan şehit olmuştur. Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. 5 korucumuz da yaralanmıştı. Biz kendilerini ziyaret ettik ve çok şükür hepsi taburcu oldu. Korucuya kurşun sıkma gafletinde bulunan PKK terör örgütü ve yandaşlarını bir kez daha şiddet ve nefretle lanetliyorum. Bu korucumuz Zaza’ydı, yani Kürt kökenli bir korucumuz. Bunun tek suçu; vatanını, bayrağını, namusunu ve vatandaşın can ve mal güvenliğini korumaktı. Sözde Kürt halkının hakkını, hukukunu savunduğunu iddia edenler, bu Zaza kökenli korucumuza kurşun sıkma gafletinde bulunmuşlardır. PKK terör örgütü ve onların arkasındaki siyasi uzantıları da asla biz korucuların temsilcileri olmamışlardır, bundan sonra da olamayacaklardır. Çünkü Kürt, Kürt’ü öldürmez, Kürt, Zaza’yı öldürmez. Bunlar ABD’nin, Ermenistan’ın ellerini yakmamak için kullandıkları maşalardır, piyonlardır. Bunlar asla bizim temsilcimiz değildir" şeklinde konuştu.

5 Nisan’ı ’Korucular Günü’ olarak ilan edeceklerini de belirten Sözen, "Sayın Cumhurbaşkanımızın korucuların özlük haklarıyla ilgili 5 Nisan’da açıklama yapmasından ötürü, biz her yıl 5 Nisan’ı korucuların bayramı, korucular günü olarak kutlayacağız" dedi.

Sözen, Türkiye’de 55 bin aktif ve 38 bin civarında da emekli güvenlik korucusu olduğunu da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA