Gümüşhane'de Köy Okullarında Diş Taraması

Gümüşhane merkeze bağlı Kale köyünde eğitim gören öğrenciler diş taramasından geçirildi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü ekiplerince, Kale Koçkaya İlkokulunda yaklaşık 100 öğrenci, ağız ve diş taramasından geçirildi. Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri, öğrencilere ağız ve diş sağlığı hakkında eğitim vererek, diş macunu ve diş fırçası dağıttı.

Halk Sağlığı Müdürü Engin Pehlivan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Sağlıklı Dişler, Sağlıklı Nesiller' Kampanyasının Sağlık Bakanı Recep Akdağ önderliğinde 81 ilde eş zamanlı olarak başlatıldığını söyledi.

Kampanyanın amacının geleceğin teminatı çocukların ağız ve diş sağlığını korumak olduğuna işaret eden Pehlivan, 'Amacımız kampanya ile çocuklarımızı ağız ve diş sağlığının bozulması konusunda risk oluşturan faktörler ile nasıl mücadele etmeleri gerektiği konusunda bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve alışkanlık oluşturmak. İnsan sağlığının ruhen ve bedenen tam bir iyilik hali içinde olması, büyüme ve gelişmenin devamı için sağlıklı dengeli ve düzenli bir şekilde beslenmeye insanların ihtiyacı var. Dengeli ve düzenli alınan besinlerin ağızda parçalanarak, öğütülerek, emilebilir duruma getirildikten sonra insan için faydalı olması büyük önem arz eder. Bu nedenle ağız ve diş sağlığı önemlidir.' dedi.

Pehlivan, çocuklara ağız ve diş sağlığı konusunda bilgi vererek, 'Diş hekimlerimiz tarafından çocuklara yönelik düzenli diş fırçalama, ağız ve diş bakımı nasıl yapılır konularında uygulamalı eğitim verildi. Slayt gösterisi yapıldı. Çocuklarda alışkanlık oluşturabilmeleri için diş macunu ve diş fırçası dağıtıldı.' diye konuştu.

Pehlivan, Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak 2012 yılından itibaren okulun her iki döneminde de ilköğretim okullarında diş tarama programları düzenlediklerini söyledi.

Geleceğin nesillerinin sağlıklı ağız ve diş yapısına sahip olması için çalışmaların devam edeceğini vurgulayan Pehlivan, 'İl genelinde yaklaşık olarak 7 bin 500 öğrencinin diş taraması yapıldı. Sayın Valimiz Okay Memiş'in talimatıyla kamu kurumlarında da bu çalışmayı başlattık. Tarama aracımızla köylerimizde vatandaşın ayağına giderek ağız ve diş taraması yapacağız.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA