'Gençlik Ve Güvenli Gelecek' Konferansları

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü tarafından verilen 'Gençlik ve Güvenli Gelecek' konferansları kapsamında 3 bin 67 lise öğrencisinin suç ve suç örgütleri ile yaşanabilecek muhtemel tehlikelere karşı bilinçlendirildiği bildirildi.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, emniyet müdürlüğünde görevli uzmanlar tarafından lise öğrencilerine 'Gençlik ve Güvenli Gelecek' isimli konferanslar verildiği belirtildi.

Gençlerin yaşamlarına sorunsuz bir şekilde devam etmeleri, suç örgütlerinin propagandalarına karşı daha bilinçli olmaları, muhtemel gelebilecek tehditlere karşı duyarlı olabilmeleri için hazırlanan konferanslarda, videolar eşliğinde yaşanmış hayat hikayelerine de yer verilerek öğrencilerin anlatılanları daha da etkili algılamalarının sağlandığı kaydedildi.

Öğrencilerinin toplumsal bütünleşme ve dayanışmayı benimsemeleri, başta terör örgütleri olmak üzere zararlı oluşumların ağına düşmelerinin engellenmesi için, ildeki 18 lise ve dengi okulda toplam 3 bin 67 öğrencinin konferanslara katıldığı belirtildi.

Kaynak: AA