Kırşehir'de 195 Projenin Çalışmaları Devam Ediyor

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, kentte 195 projenin çalışmalarının devam ettiğini, bu projelerin maliyetin ise 1 milyar 615 milyon lira olduğunu söyledi.

Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulunda konuşan Vali Şentürk, 195 projenin başladığı günden 2017 yılı mart ayı sonuna kadar toplam 456 milyon lira harcandığını ifade etti.

Kırşehir'de İl Özel İdaresi başta olmak üzere yatırımcı kuruluşların projelerde çalışmalarını sürdürdüğüne vurgu yapan Şentürk, şunları kaydetti:

'2017 yılında ise bu projelere toplamda 167 milyon lira ödenek ayrılmış olup, dönem sonu itibariyle 13,2 milyon lira harcama yapılmıştır. Programlarda yer alan 195 projeden 2'si tamamlanmış, 133 proje devam etmekte, 60 proje de ihale aşamasındadır. Bu 195 projenin toplam maliyeti ise 1 milyar 615 milyon liradır. Projeler başladığı günden 2017 yılı mart ayı sonuna kadar toplam da 456 milyon lira harcandı. Yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarımızın Kırşehir ölçeğinde yürüttükleri projeler kapsamında çalışmaları hakkında bilgiler alıyor, gelişmeleri takip ediyoruz.'

Toplantıya Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Halil Tan, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hüseyin Altuntaş, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ile yatırımcı kurum müdürleri katıldı.

Kaynak: AA