Fas'ta Adalet Ve İhsan Hareketi Üyelerinin Görevden Alınması

Fas’ta şubat ayından bu yana resmi kurumlarda görev yapan Adalet ve İhsan Hareketi üyesi 130 kişinin görevine son verildiği bildirildi.

Adalet ve İhsan Hareketi Siyasi Büro üyesi Hasan Benacih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, devletin, çeşitli camilerinde imam ve hatip olarak görev yapan dört kişiyi Adalet ve İhsan Hareketine üye oldukları gerekçesiyle görevden aldığını belirtti.

Sadece bugün dört üyelerinin görevden uzaklaştırıldığını belirten Benacih, 'Devlet, üyelerimizi resmi kurumlardan uzaklaştırmaya devam ediyor. Geçen şubat ayından itibaren görevden uzaklaştırılanların sayısı 130’a yükseldi. Mağdur olan üyelerimiz için hukukçulardan oluşan bir dernek kurduk. Bu dernek üzerinden görevden alınan üyelerimize hukuki olarak destek vereceğiz.' dedi.

Geçen şubat ayında başlayan görevden alma süreciyle ilgili Adalet ve İhsan Hareketi'nden daha önce yapılan açıklamada, devletin, birçok bakanlık ve sektörde, Adalet ve İhsan Hareketi üyesi onlarca müfettiş, okul müdürü ve mühendise yönelik işten çıkarma veya görev yerini değiştirme operasyonu gerçekleştirdiği kaydedilmişti.

Kaynak: AA