Sincan'da Kültür Sanat Faaliyetleri Nisan Ayında Da Hız Kesmiyor

Sincan Belediyesi, Nisan ayında da kültür sanat faaliyetlerine devam ediyor.

Sincan'da Kültür Sanat Faaliyetleri Nisan Ayında Da Hız Kesmiyor
Her ay ünlü yazar, eğitmen, şair ve akademisyenleri Sincanlılarla buluşturan Sincan Belediyesi, bu ay da büyük küçük herkesin ücretsiz katılabileceği programları vatandaşa sunacak.

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, temel belediyecilik hizmetleri kadar sosyal ve kültürel hizmetlere de önem verdiklerini ifade ederek, “Sosyal ve kültürel faaliyetleri vatandaşımızla buluşturmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Bizler hizmetlerimizi yaparken sosyal faaliyetleri de ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki sanat uygarlığın imzasıdır. İnşallah vatandaşlarımız bu etkinliklerden azami miktarda faydalanır” şeklinde konuştu.



Tarih Söyleşileri

Sincan Belediyesinin belirli periyotlarla düzenlediği ‘Tarih Söyleşileri’ programının bu ayki konuğu ünlü tarihçi ve yazar Yavuz Bahadıroğlu olacak. 11 Nisan Salı günü saat 14.00’te Lale Meydanı Konferans Salonu’nda gerçekleşecek programda Bahadıroğlu, ‘Tarihimizden Yaşanmış Öyküler’ konulu söyleşiyle tarihin derinliklerini anlatacak.

Sincan Belediyesi, kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde düzenleyeceği Aşıklar Gecesi ile de Aşık Kul Nuri ve Aşık Beyzade Arslan’ı vatandaşlarla bir araya getirecek. Aşıklar Gecesi, 14 Nisan Cuma günü saat 19.00’da Lale Meydanı Konferans Salonu’nda seyirciyle buluşacak.

Kutlu Doğum programı

Kutlu Doğum’a özel programda ise eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan ile şair ve TV programcısı Serdar Tuncer’in sohbetleri, Gökhan Kahraman’ın sunumuyla vatandaşlarla buluşacak. Kutlu Doğum programı 15 Nisan Cumartesi günü, saat 19.30 ‘da Sincan Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak.

Sincan Belediyesi, gençliğin en önemli sorunu haline gelen teknoloji bağımlılığını konu eden interaktif tiyatro etkinliği ile ailelere ve gençlere sanal esareti anlatacak. Drama eğitmeni ve öğrenci koçu Emine Koç’un anlatımı eşliğinde, Sincan Belediyesi Tiyatro Ekibinin sahnelediği ‘Sanal Yaşamlar’ isimli drama oyunu ilk defa sahne alacak.

Ücretsiz olarak Sincanlıların beğenisine sunulan etkinlik programı hakkında detaylı bilgi Sincan Belediyesinin www.sincan.bel.tr adresli web sitesinde yer alıyor.
Kaynak: İHA