Polislere Şüpheli Çantayla Kutlama Sürprizi

Niğde’de görev yapan gazeteciler, Türk Polis Teşkilatının 172. kuruluş yıl dönümü nedeniyle emniyet mensuplarına günün anısına şüpheli çantalı sürpriz yaptı.

Polislere Şüpheli Çantayla Kutlama Sürprizi
Kentin en büyük meydanı olan Ömer Halisdemir Meydanında bulunan bankın altında şüpheli paket olduğunu fark eden belediye temizlik görevlisi, çalışanı orada bulunan motosikletli polis timine bildirdi. Olay yerinde geniş güvenlik alındı. Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı bomba imha uzmanının kıyafetini giyerek incelediği çantanın içerisinden üzerinde "10 Nisan Polis gününüzü kutlarız", "sizleri çok seviyoruz" yazılı pankart çıktı. Çantanın bomba olmadığını gören vatandaşlar ise kutlama pankartını görünce alkışladı.

Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, sürprizden sadece kendisinin bilgisi olduğunu ifade ederek, "Arkadaşlara bilgi vermedim sürpriz olsun diye. Sürpriz mahiyetindeki şüpheli çantanız bırakıldıktan sonra arkadaşları olay yerine sevk ettim. Onlar içinde tahmin ediyorum günün anlamına özgü bir sürpriz oldu. Bizi böyle bir günde düşünmüş olmanızdan ve sürpriz yapmanızdan dolayı mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Günün en güzel hediyesi bu oldu bize hatıra da oldu. Gazeteci arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

Kurt, şöyle devam etti:

"Zaten sizlerle biz kamu görevi yapıyorsunuz. Gece gündüz beraberiz. Sizler kamu oyunu aydınlatma anlamında çok başarılı hizmetleriniz ve çalışmalarınız var. Bizde kamu güvenliğini sağlama anlamında beraber çalışıyoruz. Sizler bizi bizler sizi görev yapma anlamında destekliyoruz. Hoş görü çerçevesinde gayet anlayışlı görev yapıyoruz. Bundan dolayı çok teşekkür ediyorum."

Bomba imha uzmanı Korkmaz Aytaç ise meslek hayatında ilk kez böylesi sürpriz yaşadığını belirterek, "Normal bir şüpheli paket olarak anons aldım. Olay yerine yakındım. Arkadaşlarla geldik. Terör ve Olay yeri inceleme ekipleriyle her zaman yaptığımız gibi çevre güvenliğini aldık. Şüpheli çantaya müdahale ettik. İçerisindeki sürprizi gördük. Benim için ilk oldu. Çok teşekkür ediyorum" dedi.

Gazeteciler ise Emniyet Teşkilatının 172. yıl dönümü dolayısıyla sürpriz kutlama hazırladıklarını belirterek, "Gazeteciler olarak Emniyet Müdürümüz Ali Kemal Kurt’un bilgisi dahilinde böyle bir sürpriz hazırladık. Gayet hoş karşılandı, Teşekkür ederiz" dedi.

Açıklamanın ardından, polis teşkilatı adına Kurt’a çiçek takdim edildi.
Kaynak: İHA