Marmaraereğlisi İçme Suyu Arıtma Tesisi Açıldı

Eski ve işlevini yerine getirmekte zorluk çeken "Marmaraereğlisi İçme Suyu Arıtma Tesisi" Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ) tarafından tamamen yenilenerek hizmete açıldı.

Marmaraereğlisi İçme Suyu Arıtma Tesisi Açıldı
Tesisin açılışı TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa ve Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Sayın İbrahim Uyan tarafından gerçekleştirildi.

Açılış törenine Marmaraereğlisi mahalle muhtarları da katıldı.

Açılışta tesis hakkında bilgi veren TESKİ Genel Müdürü Başa, "Yapılan çalışmalar kapsamında eski olan mekanik ekipman ve filtrasyon malzemeleri tamamen sökülerek, yerine daha modern ve işlevsel olan yenileri takıldı. Öncelikle demontaj işleri ve yeni inşaat işleri yapıldı. Daha sonra mekanik ekipman, borulama ve filtrasyon malzemelerinin montajı yapıldı. Elektrik ve otomasyon işlerinin de yapılmasıyla birlikte TESKİ Marmaraereğlisi’nin içme suyunu tamamen kontrolü altına almış oldu. SCADA sistemimiz sayesinde il genelindeki içme suyu durumlarımızı tek noktadan inceleyebiliyoruz. İçme suyu arıtma tesisinin peyzaj düzenlemesi de en güzel şekilde yapıldı ve hizmete hazır hale getirildi.

Tesisimizi hizmete aldığımızdan dolayı oldukça mutluyum. Marmaraereğlisi ilçesi içme suyunun en sağlıklı haline kavuştu. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ve bu tesisin Marmaraereğlisi halkına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan da "Kısa bir süre içinde yapılanmasını tamamlayarak hizmet ataklarında hızla ilerleyen TESKİ, yapılan bu yatırımla ilçemizin içme suyu kalitesini arttırmıştır. Tüm bu hizmetlerden dolayı TESKİ’ye teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Marmaraereğlisi İçme Suyu Arıtma Tesisinin açılış kurdelesi kesildi. Törene katılan misafirler hizmete alınan tesis gezdi ve tesisten çıkan suyu içti.
Kaynak: İHA