Bakan Yardımcısı Çiftci'den Referandum Çalışması

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, Van’ın Gürpınar ve Gevaş ilçelerini ziyaret ederek ‘evet’ oyu istedi.

Bakan Yardımcısı Çiftci'den Referandum Çalışması
İlk olarak Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkanı Osman Doğramacı’yı ziyaret eden Bakan Yardımcısı Çiftci, AK Parti hükümetleri olarak hedeflerinin; refahın arttırılması, kullanılmayan potansiyelin etkin hale getirilmesi olduğunu belirtti.

Çiftci, “16 Nisan’da halk oylamasına sunulacak Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile önemli bir dönemeci aziz milletimizin güçlü duruşu ile aşacağına inandığımız ülkemizin Sayın Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde hedeflerine başarıyla ulaşması için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmekteyiz” dedi.

Gürpınar’daki ziyaretlerine Ziraat Odası’yla devam eden Bakan Yardımcısı Çiftci, Oda Başkanı Faruk Örtak ve dda üyeleri ile süreci değerlendirdi. Çiftci, “Üreten, ihracat yapan, istihdam oluşturan esnaf ve sanatkârımız, tacirimiz, sanayicimiz ve çiftçimizle birlikte, büyük bir kalkınma seferberliği yürütüyoruz. Aziz milletimizin hak ettiği refah düzeyine ulaşmasında ekonomik aktörlerimizin teşvik edilmesini ve güçlendirilmesini en iyi yol olarak görüyoruz. Bu anlamda birçok desteği son dönemde birbiri ardına açıkladık. İnşallah 16 Nisan’da milletimiz kendisini ve ülkesini geleceğe taşıyacak yeni bir hükümet sistemini getirecek kararı verecektir. Bugüne kadar yapılan hizmetler, yeni sistemle artarak devam edecek. Ülkemiz kazanacak, milletimiz kazanacak” diye konuştu.

Esnafı da ziyaret eden Çiftci, ardından Gevaş’a geçerek Kaymakam İshak Çınar’la referandum sürecine ilişkin istişarelerde bulundu. Gevaş Belediyesi’ni de ziyaret eden Çiftci, Belediye Başkanı Sinan Hakan’la halkın anayasa değişikliği teklifine desteğini ve yapılan çalışmaları değerlendirdi. Ziyaretlerine Gevaş’ın büyük mahallelerinden Akdamar ve İkizdere mahallelerini ziyaret ederek halkın desteğini yakından görmek isteyen Çiftci, buralarda mahallelilerle birer salon toplantısı gerçekleştirdi. İkizdere Mahallesinde halka seslenen Çiftci, “ Van’ın göz bebeği, AK Partimizin Van’daki kalesi olan Gevaş’tayız. Değerli hemşehrilerim, önemli bir süreçten geçiyoruz. Bu süreç memleketimizin geleceğidir. Kurulduğu günden bu yana, bu ülkenin bütün sorunlarını tespit edip bir bir çözen bir siyasi hareket var. Nelerin değiştiğini hayatlarınızda görüyorsunuz. AK Parti bugüne kadar ne söz verdiyse yaptı. Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, tarımda, turizmde bir bir reformlar gerçekleştirdi. Bununla birlikte demokratikleşme adına da ne gerekiyorsa yaptı. Batı’da yaptığını Doğu’da da, Gevaş’ta da yaptı. Bölgemiz Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, hükümetlerimizin çalışmalarıyla kalkındı. Bunların devam etmesi için bu süreç çok önemli. Bu bir seçim, bir siyasi partinin seçimi değil, halkın kendisini ve ülkesini geleceğe taşıyacak yeni bir hükümet sistemini seçmesidir. Kararlılık ve azimle yürümek adına inşallah sizlerin, hemşehrilerimizin doğru kararıyla güçlü bir ‘evet’le bu süreci aşacağız” ifadelerini kullandı.

Akdamar Mahallesinde de halkla bir araya gelen Çiftci, “Avrupa ve uluslararası güçler bakıyor ki Türkiye gelişiyor, ellerinden kayıp gidiyor. Eskiden IMF üzerinden, Dünya Bankası üzerinden, oradan buradan talimatlar verip politikalar uyguluyorlardı. Ama bugün diyorlar ki ‘biz o talimatları veremeyiz Türkiye’ye. Türkiye kendi halkının menfaatleri ne gerektiriyorsa onu uyguluyor. Türkiye yapmış olduğu dev yatırımlarla bölgesinde süper güç olacak. Bizim bunu engellememiz gerekiyor’ diyorlar. İşte Almanya, işte Hollanda, ABD. Görüyorsunuz. ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Bundan dolayı bu yeni dünya düzeninde Türkiye’nin sağlıklı bir şekilde durabilmesi için, bizlerin onuru için, Allah rızası için bu işe hep birlikte sahip çıkmalıyız. Nasıl 14 yıldır sahip çıktıysanız, duanızla desteğinizle bu ülke nasıl bugünlere geldiyse, inşallah ben diyorum ki 16 Nisan’da da desteğiniz ve duanızla hem bu ilçenin hem bu şehrin hem bu ülkenin hem de İslam ümmetinin adına bu işi başaralım” şeklinde konuştu.

Çiftci, mahalle esnaflarını da ziyaret edip referandum da ‘evet’ çağrısı yaparak buradan ayrıldı.
Kaynak: İHA