Erdemli'de Kadınlara Özel Program

İçel’in Erdemli ilçe Belediyesi, Dünya Kadınlar Günü’nü Kültür Merkezinde düzenlediği bir programla kutladı. Programda panel, tiyatro oyunu ve müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Erdemli'de Kadınlara Özel Program
Erdemli Belediyesince her yıl düzenlenen program, bu yıl farklı bir yapıda kutlandı. Üniversite ve KOSGEB yöneticileri ile girişimci kadınların ’kırsalda kadın girişimciliği’ paneli ile başlayan program, belediye şehir tiyatrosu oyuncularının düzenlediği kadına şiddet konulu oyun ve müzik dinletisiyle sona erdi. İçel Üniversitesi Erdemli Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Meslek Yüksek Okulu Müdiresi Prof. Dr. Cemile Çelik tarafından yönetilen panelde, kırsalda kadın girişimciliği konusu işlendi.

İstatistiki bilgilerin verildiği panelde, KOSGEB’in kadın girişimcilere sağladığı olanaklar anlatıldı. Ayrıca kadın girişimciler de tecrübelerini aktararak bilgiler verdiler. Çok sayıda kadının katıldığı programda konuşan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, "Türk kadınının yeri asla doldurulamaz. Çünkü bizim geleneğimizde kadınlarımız çok değerli ve çok önemlidir. Kurtuluş Savaşını kazanan bizim kadınlarımızdı. Kadınlarımızın şimdi de ekonomik savaşta başarılı olabilmesi için Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Cemile Çelik’in moderatörlüğünde bir panel düzenledik. Umarım faydalı olmuştur. Biz Erdemli ve kadınlarımız için hiç kimsenin düşünmediği aklına getirmediği hizmetleri yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. İlkleri Erdemli’ye yaşatmaya devam edeceğiz. Ülke kalkınmasına katkı sunmak amacıyla kadınlarımız için bir çok meslek kursu açıyoruz. Girişimcilik kursları bunun en önemlisidir. Bütün ön yargıları ve siyasi münazaraları bir kenara bırakıp hep birlikte üreterek ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine taşımalıyız. Biz bunun için çalışmaya devam edeceğiz. Hepinizin kadınlar gününü kutluyor, katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Erdemli Belediyesinin hizmetlerinin anlatıldığı kısa bir film gösterildi. Daha sonra Erdemli Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularınca kadına şiddet konulu tiyatro gösterisi sunuldu. Program yerel sanatçıların verdiği konser ile sona erdi.
Kaynak: İHA