Bakan Kaya'nın Programına İptal Endişesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın Hollanda ve Almanya’ya yapacağı iki günlük programının gerçekleşip gerçekleşemeyeceği Türk vatandaşları arasında merak konusu oldu.

Cuma günü Hollanda’nın Hengelo, Enschede , Wehl kentlerinde üç ayrı programa katılmaya planlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın, yarın Almanya’nın Köln kentinden Hollanda’ya karayoluyla ulaşacağı duyuruldu. Avrupalı Türk Demokratlar Birliği UETD, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın Hollanda programında bu zamana kadar herhangi bir iptal durumunun söz konusu olmadığını açıkladı.

Bakan Sayan Kaya, Hollanda programının ardından cumartesi günü Almanya’nın Essen kentinde Türk vatandaşlarla buluşacak.

Geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Rotterdam kentindeki programı iptal edilmişti.

BBC Türkçe’nin Hollanda devlet televizyonu NOS’tan aktardığı habere göre, Hollanda Başbakanı Mark Rutte de Facebook hesabından açıklama yaparak Türk yetkililerden referandum etkinliği için resmi talep geldiğini ancak iş birliği yapmayı düşünmediklerini belirtti.

Rutte’nin mesajında, "Bunu kabul edilemez buluyoruz. Hollanda’nın kamusal alanları, başka ülkelerin siyasi kampanya alanı değil" ifadesini kullandığı belirtildi.
Kaynak: İHA