Suriyeli Sığınmacıların Eğitim Durumu Hatay'da Masaya Yatırılacak

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Türk eğitim sistemine dahil olan Suriyeli öğrenciler ve öğretim elemanlarıyla ilgili sorunlar ve çözüm yollarının ilk defa uluslararası kuruluşların da katılımıyla Hatay’da geniş kapsamlı olarak değerlendirilmeye tabi tutulacağını söyledi.

Suriyeli Sığınmacıların Eğitim Durumu Hatay'da Masaya Yatırılacak
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, İskenderun Teknik Üniversitesini (İSTE) ziyaret ederek yerleşkede yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Hafta sonu YGS’ye girecek olan adaylara da başarılar dileyen Saraç, “Umarım bu sınav kendileri için, bundan sonraki hayatları için, hayırlı bir sonuçla neticelenir. Tabii ki bu sınav, hayatları için çok önemli bir dönüm noktası, bununla birlikte, hayatlarının bütünü değil. Kendilerinin değeri, aileleri, anneleri ve babaları için ifade ettikleri değer, bu sınavla ölçülemeyecek kadar büyük. Bunu da unutmamalarını isteriz kendilerinden” dedi.

Basın mensuplarının Suriyeli sığınmacılar ile ilgili olarak üniversitelerde okumaya hak kazanan öğrencilerin durumlarıyla ilgili sorusunu da cevaplayan YÖK Başkanı Saraç, “Bilindiği üzere biz bugün İSTE’ye ziyarette bulunduk ve sayın rektörümüzden bir sunum dinledik. Yarın da MKÜ’de Yükseköğretim Kurulu’nun düzenleyeceği uluslararası bir konferans var. Bu uluslararası konferansın konusu da Türk eğitim sistemindeki Suriyeli öğrenciler. Bütün bu konular bu konferansta değerlendirilmeye tabi tutulacak. Türk eğitim sistemine dahil olan Suriyeli öğrenciler ve öğretim elemanlarıyla ilgili sorunları, bunların üniversitede intibakları, yaşadıkları problemlerin çözümleri bütün bu hususlar, uluslararası kuruluşların da katılımıyla ilk defa Türkiye’de bu denli geniş kapsamlı olarak değerlendirilmeye tabi tutulacak” diye konuştu.

Saraç, İskenderun Teknik Üniversitesini (İSTE) ziyaretinde ‘Gelecek için bir fidan da sen dik’ kampanyasına destek vererek İSTE kampüsünde fidan dikti. YÖK Başkanı Saraç, daha sonra İSTE ziyaret defterini imzaladı.
Kaynak: İHA