MÜSİAD Diyarbakır Şube Başkanı İsmail Özşanlı Açıklaması

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Diyarbakır Şube Başkanı İsmail Özşanlı, kadınların toplumun her kademesinde önemli roller üstlendiğini söyledi.

MÜSİAD Diyarbakır Şube Başkanı İsmail Özşanlı Açıklaması
MÜSİAD Diyarbakır Şube Başkanı İsmail Özşanlı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle açıklamalarda bulundu. 1977 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmasını kabul ettiğini belirten Özşanlı, “Kadınların, erkeklerle eşit haklara sahip olma mücadelesinin başlangıcı sayılan 8 Mart günü tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlar için dayanışma günü olarak kutlanmaktadır. Kadınlarımız, aile ve toplumun temel direğidir. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, üzerimizde emekleri ve hakları olan kadınlarımızı bir kez daha düşünmemiz gereken özel bir gündür” dedi.

Toplumsal yaşamın her kademesinde kadınların önemli roller üstlendiğini vurgulayan Özşanlı, “Kadınlarımız ülkenin her açıdan kalkınmasında, her zaman büyük pay sahibi olmuşlardır. Bir toplum gelişmek, ilerlemek istiyorsa felsefesinin temeline insanı, insanın da merkezine kadını yerleştirmelidir. Kadınlarımızı yalnızca bir gün değil, her gün hatırlamamız ve gelecek nesillerimizi yetiştiren kadınlarımıza hak ettikleri değeri vermemiz gerekmektedir. İnsanlığımızın ve inancımızı değeri de bunu tavsiye etmektedir” diye konuştu.

Kaynak: İHA