Kadınlar İş Gücüne Katılımı Yüzde 30

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Balıkesir Genç Girişimciler Kurulu İl İcra Başkanı Canset Sevim, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Sevim, kadınların işgücüne katılım oranının halen daha istenen seviyelerde olmadığını dile getirdi

Kadınlar İş Gücüne Katılımı Yüzde 30
Sevim, "Kadınların işgücüne katılımı ülkelerin, ekonomik ve sosyal açıdan kalkınmasını sağlayan önemli etkenlerden biridir. Ekonomik özgürlüklerinin yanı sıra kendine güven ve toplumsal saygı kazanan kadınlar hem kendileri, hem aileleri hem de toplum için önemli sosyal kazanımlarda sağlar." dedi.

Türkiye’de hala daha kadının iş gücüne katılım oranının istenilen seviyelerde olmadığını belirten Sevim, " Kadınların işgücüne katılımı önünde erkeklerden farklı veya daha fazla engel bulunması kadın ve erkeğin eşit olarak görülmediği gerçeğini bir kez daha karşımıza çıkarmaktadır. Sadece yüzde 30’lar oranında olan kadının işgücüne katılım oranının arttırılması, genel bir ülke politikası ile aşılabilir. Teknik ve mesleki eğitim artırımı, kadın işgücünü destekleyen genel yönetim politikaları ve anlayışları ile kadınların işgücüne dahil olması ve bu sayede ülkelerin ekonomik kalkınma düzeyini de mutlaka arttıracaktır. Öncelikle kadınların işgücüne katılımı önündeki engellerin tespit edilmesi gerekir ve bu engellerin aşılması genel bir politika, yönetim anlayışı oluşturulmalıdır. Dünya’da birçok ülkeden önce seçme ve seçilme hakkını alan bir ülkenin kadınlarıyız ama ne yazık ki hala daha ülkemizin kadının iş gücüne katılım oranı, karar verme mercilerinde üst düzey kadın yöneticisi sayısı, kadın istihdamı oranımız dünya ortalamalarının çok altında. Kadın istihdamının arttırılması için eğitim, mesleki beceriler kazandırılması ve işe yönlendirilmesi gerekmektedir " dedi.

Kaynak: İHA