İl Başkanı Sümer, STK Ziyaretlerine Devam Ediyor

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek Anayasa değişikliği referandumu ile ilgili Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ziyaretlerine devam ediyor.

İl Başkanı Sümer, STK Ziyaretlerine Devam Ediyor
Antalya İlim Yayma Cemiyeti yeni öğrenci yurdunda Antalya Platformunda yer alan 30 STK temsilcisi ile bir araya gelen AK Parti il Başkanı Rıza Sümer, yeni anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı sisteminin önemiyle ilgili istişarede bulundu. Başkan Sümer, referandumda hayır diyen cephenin millete anlatacak bir şeyinin olmadığını belirterek, “Derdi yıllardır millet olan, milletinin rızasından çıkmayan AK Partimiz bu çizgide hareket eden siz çok değerli sivil toplum kuruluşlarıyla bir kez daha güçlü bir Türkiye için omuz omuza. Bu tarihi fırsatı göremeyip ülkemiz için tarihi bir adım atamayanlar bugün hayır çatısı altında toplanmıştır. Bu referandum sürecini yalan yanlış bir kampanya üzerine inşa edip sandıklardan hayır oyu çıkması için çabalayanlar Türkiye’yi içinden çıkılamaz koalisyonlara hapsetme derdindeler. Artık genci yaşlısı herkes koalisyon dönemlerinden sonra ülkemizin yaşayacağı istikrarsızlıkların nelere neden olabileceğini gördü. Yeni sitem ile Türkiye her zaman istikrarlı bir şekilde yönetilecek, büyümesine devam edecektir ”dedi.



Yeni Anayasanın neler kazandıracağını bilmiyorlar

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı bir radyo programında yaptığı gaf ile ilgili bir soruya cevap veren Sümer, “Geleceğin güçlü Türkiye’sini inşa etmek için ülkemizin en önemli iki siyasi partisi taşın altına elini soktu. AK Partimiz ve Milliyetçi Hareket Partisi 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ortaya çıkan Yenikapı ruhu ile anayasa değişikliği için çalıştı ve referandum tarihini belirledi. Bu süreçte anayasa komisyonunda yer alan CHP ise bunu bir parti meselesi, iktidar mücadelesi olarak görerek ülkemizin geleceği için önemli bir adım olan bu sürecin karşında tavrını koydu. Biz her zaman söylüyoruz, bu meseleyi bir parti meselesi olarak görmüyoruz, bir ideoloji meselesi olarak görmüyoruz, bu mesele güçlü Türkiye için milletimizin talep ettiği önemli bir adım. Böylesine önemli değişiklikleri içerisinde barındıran yeni anayasa maddelerini okumadan kuru kuruya hayır demek kabul edilebilecek bir şey değildir. Eğer siz Türkiye’nin ana muhalefet partisi lideri iseniz bu yapılan açıklama hiç kabul edilebilecek bir şey değildir. Yeni anayasada başbakanlık kalkıyor. Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında tarihimizde gördüğümüz anlaşmazlıklar bitecek. CHP Genel Başkanı daha bunun farkında değil” şeklinde cevap verdi.

Bu referandum Parti meselesi değil

Sümer, STK temsilcilerinin evet kampanyasına verecekleri desteğin son derece önemli olduğunu dikkat çekti. Toplantının sonunda İlim Yayma Cemiyetinin Kepez Ahatlı’ya yaptırdığı 140 kişilik erkek öğrenci yurdunu gezen Sümer, Antalya’nın son yıllarda öğrenci yurtları ile ilgili bir atılım olduğuna dikkat çekerek, Antalya’da artık yurt sorununun kalmadığını söyledi.

Kaynak: İHA