Fas'tan Batı Sahra Bölgesine 3,8 Milyar Dolarlık Yatırım

Fas'ın, Batı Sahra bölgesinde son bir yılda 3,8 milyar dolar değerinde toplam 134 projeyi hayata geçirdiği bildirildi.

Batı Sahra bölgesindeki El-Uyun kentinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Fas İçişleri Bakanı Muhammed Hassad, ülkesinin Batı Sahra bölgesinde son bir yılda 3,8 milyar dolar değerinde toplam 134 projeyi hayata geçirdiğini belirtti.

Bölgede yapılacak projelerin yenilenebilir enerji, sanayi, inşaat, eğitim ve sosyal etkinlikler olacağını söyleyen Hassad, “Geçen yıl 8 Mart'ta 7,6 milyar dolar değerinde yüzlerce proje başlattık. Geçen yıldan bu yana bu projelerin 3,8 milyar dolara tekabül eden 134’ünü hayat geçirdik. 7,6 milyar dolarlık hedefimize ulaşmak için diğer projelerimizi de tek tek gerçekleştireceğiz.” dedi.

Fas yönetiminin yatırımlarını artırdığı Batı Sahra'da, bağımsızlık iddiasında bulunan Polisario Cephesi ile arasında 40 yılı aşkın bir zamandır sorun yaşanıyor. Fas'ın 1975 yılında eski İspanyol sömürgesi Batı Sahra'yı topraklarına katmasının ardından başlayan kriz yıllardır devam ediyor. Fas, bölgenin kendi egemenliğinde kalması gerektiğini savunurken Cezayir'in destek verdiği Polisario Cephesi, Batı Sahra'nın bağımsız devlet olduğunu ileri sürüyor.

Kaynak: AA