Altınova'da Öğretmenler BENGİ İçin Toplandı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Balıkesir Valiliği öncülüğünde hayata geçirilen Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) Projesi kapsamında öğretmen tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Altınova'da Öğretmenler BENGİ İçin Toplandı
Altınova Cihan Yorgun Ortaokulu’nda Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı’nın koordinatörlüğünde yapıla toplantıya, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Ayvalık İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hazin Gülçin Nazlı, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, Altınova Cihan Yorgun Ortaokulunda görev yapan okul idarecileri ve öğretmenler katıldı.

BENGİ Koordinatörü Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Şefik Açar’ın il genelinde sürdürülen proje kapsamında yaptığı tanıtımın ardından konuşan Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, BENGİ Projesi kapsamında Ayvalık’ta yürütülen ‘Kitaplar Kanatlar adını taşıyan projeye sahip çıkılmasının sonucunda projenin ses getirmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız da toplantıda yaptığı konuşmada, “ Hepimizin bir memleket hayali var. Benim hayalim bugün tam burada ortaya konulan gibi bir hayal. Nasıl ki bugün burada bir araya geldiysek, Balıkesir’de de eğitimi bir üst noktaya getirmek içinde el ele verebiliriz. BENGİ bizim ortak sevdamız olsun” ifadelerini kullandı.

BENGİ Projesi kapsamında okuma etkinliklerini ve değerler eğitimini özellikle çok önemsediğini kaydeden Yakup Yıldız, ”Toplum olarak kaybolmaya yüz tutmuş değerlerimiz, sadece Din Kültürü veya sınıf öğretmelerinin değil, matematik öğretmenleri dahil tüm branş öğretmenlerimizin üzerinde durması gereken bir konudur. Aynı şekilde, kariyer danışmanlığı yani öğrenci koçluğu da, özellikle 8. ve 12.sınıf öğrencilerimize samimi olarak kağıt üstünde kalmayacak şekilde verilmesi gereken öncelikli konularımızdan biri olmalıdır.”dedi.

Yıldız konuşmasını her zaman eğitime tam destek veren Ayvalıklı mülki amirlerle okul idareleri ve öğretmenlere teşekkür ederek noktaladı.

Toplantıda konuşan Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı da Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız’a verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederek, İl Milli Eğitim Müdürü Yıldız’ın, Ayvalık’ı her ziyaretinde ilçedeki bir okula konuk olacağını ve bu konuda da gerekli planlamaları yapacaklarını belirtti.

Toplantının kapanışında, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hazin Gülçin Nazlı ise; İlçe Sağlık Müdürlüğüne başvurması halinde, 35 yaş üzeri bayanların ücretsiz kanser taraması yaptırabileceklerini anlatarak, 35 yaş üzeri tüm bayanların bu taramadan mutlaka yararlanmalarını istedi.
Kaynak: İHA