8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Kadınlar Maltepe'de Eğlendi

Maltepe Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ilçe meydanında etkinlik düzenledi. Etkinlikte İstanbul Kadın Orkestrası konser verirken Maltepe Belediyesi Girişimcilik Mutfağı’nda eğitim gören 100 kadına sertifikası verildi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Kadınlar Maltepe'de Eğlendi
Maltepe Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle ilçe meydanında etkinlik düzenledi.

İstanbul Kadın Orkestrası’nın verdiği konserle başlayan etkinlikte Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe Belediyesi Girişimcilik Mutfağı’nda eğitim gören 100 kadına sertifikalarını verdi. İstanbul Kadın Orkestrası’nın konseriyle doyasıya eğlenen kadınlar, horon tepti, halay çekti. Etkinlikte konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.

Yaşamımızı kadınlara adamamız gerektiğini kaydeden Başkan Ali Kılıç, “Acı bir tablonun, olayın yıl dönümüne denk gelen 8 Mart, tüm dünyadaki kadınlarımızın, annelerimizin günü. Hepinizin kadınlar gününü kutluyorum. Töre cinayetleri, kadın cinayetleri, bu topraklar üzerinde anayı baş tacı etmemiz gerekirken kör kurşunlara hedeflendirilen tüm annelerin önünde evladınız, kardeşiniz olarak saygıyla eğiliyorum. Sadece yılda bir defa değil bir ömür boyu her güneş doğduğu andan itibaren karanlığın tüm dehlizlerini yıkacak o gözündeki ışıklarla birlikte yaşamımızı kadınlarımıza adayalım. Yaşamımızı renklendirelim. Eğer kadına değer veriyorsanız, her birinin Zübeyde Analar olmasını istiyorsanız çocuklarımıza daha fazla değer vermeliyiz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Girişimcilik Mutfağı’nda eğitim gören 100 kadın girişimci kadına sertifikalarını verdi.
Kaynak: İHA