Kadına Yönelik Şiddete Tepki

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, 8 Mart Dünya kadınlar günü nedeniyle yaptığı açıklamada kadına şiddete tepki göstererek, “Kadınlarımızla ne kadar öğünsek, gurur duysak azdır” dedi.

Kadına Yönelik Şiddete Tepki
Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engeliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, yaptığı açıklamada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Anadolu kadının ülke ve bölge için önemini hatırlatan Çelebi, "İstiklal Mücadelemizde kahraman Nene Hatunların, Kara Fatmaların torunları olarak, 15 Temmuz darbe girişiminde sokaklarda olan darbe karşıtı analarımız, bacılarımız ve kızlarımızla ne kadar öğünsek ve gurur duysak azdır. Ülkemizin Kurtuluş mücadelesinde ve Cumhuriyetimizin kuruluşunda Anadolu kadınının oynadığı rol hafızalarımızdan silinmemektedir. Bugün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, kadınlarımızın arzu ettiğimiz konuma ulaşması için önemli çalışmalara imza atılmaktadır. Medeni Kanunda yapılan düzenlemeler, Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, 12 Eylül Referandumuyla kadına pozitif ayrımcılığın anayasal güvence altına alınması bu konudaki kararlılığın önemini göstermektedir" dedi.

Yaşanan kadına şiddet olaylarını da hatırlatan Yusuf Çelebi, "Bu olumlu gelişmelere rağmen, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, ülkemizde de kadınların maruz kaldığı şiddet halen önemli bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi ’kadına yönelik şiddet vicdansızlıktır, insafsızlıktır, alçaklıktır’ Kadının sosyal hayattaki konumunun güçlendirilmesi, kadınlara karşı şiddetin ortadan kaldırılması, ‘’cenneti annelerin ayağının altına seren’’ bir dinin mensupları olarak ve beşeri değerlerimiz ile kadına saygı, kültürümüzün emrettiği bir zorunluluktur. Kadınların hiç bir şekilde şiddete maruz kalmadıkları, sosyal, ekonomik, siyasal alanda etkinliklerinin daha da fazlalaştığı bir Türkiye umudu ile tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA