Görevlendirme Yapılan Belediye Kadına Öncelik Verecek

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaman: 'Belediye olarak eleman alımında bayanlar için pozitif ayrımcılık yapacağız'.

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, personel alımında kadına pozitif ayrım yapacak.

Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Mustafa Yaman, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir otelde düzenlenen programda, kadının toplumun yönlendirici, birleştirici, koruyucu ve ailenin en temel taşı olduğunu söyledi.

Tarih boyunca kadınların erkeklerle birlikte büyük sorumluluklar aldığını anımsatan Yaman, 'Kadınlar, her alanda ülkemizin kalkınmasında önemli roller üstlenmişlerdir. Kadınlarımızın sonsuz sevgi ile yetiştirdikleri nesiller, geleceğimizin şekillenmesinde çok önemli rol oynamaktadır. Ayrıca kadınlarımızın sahip olduğu her hak milletimiz ve her ferdimiz için bir ümit kaynağıdır.' dedi.

Belediyenin her kuruşunu vatandaşa yönelik hizmetler için harcadıklarını vurgulayan Yaman, 'Belediyemize bağlı 33 müdürlüğün 3'ü kadın tarafından yönetiliyor. İlçe belediyelerimiz de çok değerli hanımefendiler tarafından yönetiliyor. Bu sayıyı daha da artıracağız. Büyükşehir Belediyesi olarak eleman alımında bayanlar için pozitif ayrımcılık yapacağız.' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA