Mezitli'ye Yeni Nesil Plastik Çöp Konteynerleri Yerleştiriliyor

İçel’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, ilçedeki metal çöp konteynerleri toplayarak, yeni nesil plastik çöp konteynerleri ile değiştiriyor.

Mezitli'ye Yeni Nesil Plastik Çöp Konteynerleri Yerleştiriliyor
’Temiz bir Mezitli için el ele’ sloganıyla yola çıkan Mezitli Belediyesi, ilçe halkının sağlığı adına çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Mezitli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, yıpranan metal çöp konteynerlerin yerine yeni nesil plastik çöp konteynerleri yerleştiriyor. İlçenin belirli cadde ve sokaklarında başlatılan çalışmalarda, zarar gören ve hurdaya çıkmış konteynerler toplanıyor. Metal çöp kutularından daha sağlıklı ve temiz olan 250 adet plastik çöp konteyneri halkın hizmetine sunulacak. Uygulama sayesinde kötü görüntüsü ve hijyen bakımından çevre kirliliği oluşturan, kötü koku yayan eski tip konteynerler yerine yeni ve modern çöp kutuları yerleştirilecek. Yetkililer, plastik çöp konteynerlerinin kullanım ömrünün daha uzun olması için yanıcı maddelerin atılmaması gerektiğinin altını çizdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ihtiyaç olan noktalara program dahilinde yerleştirilen kutuların sağlık ve temizlik açısında önemli bir rolü olduğunu belirtti.

Tarhan, "Sağlıklı toplumlar sağlıklı bireylerle oluşur. Bu düşünceyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çevre temizliği, insan sağlığı üzerinde önemli bir rol oynuyor. Her fırsatta Mezitli’nin mutluluğu için önemli çalışmalar başlatarak, ilçe halkının sağlığı adına birçok projeye imza attık. Mezitli sahil şeridinde kompozit çöp kutusu sistemini başlattık. Halkın yoğun kullandığı cadde ve sokaklarda çöp konteynerlerini yerin altına taşıyacağız. Mezitli’yi sağlıklı bir kent haline getirmek adına tüm gayretimizle çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Kaynak: İHA