Mersin'de İlçe Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı

İçel’de ilçe milli eğitim müdürleri toplantısı yapıldı.

Mersin'de İlçe Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı
İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca başkanlığında Suphi Öner Öğretmenevi VİP Salonunda gerçekleşen toplantıya, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Kutlu Tekin Baş, Mükerrem Ekinci ve Emre Duru ile 13 ilçe milli eğitim müdürü katıldı.

Toplantıda İkili eğitimden tam gün eğitime geçilmesi hususunda hazırlıkların yapılmasını isteyen Koca, ayrıca 26-27 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları ile ilgili tüm ilçe milli eğitim müdürlüklerinin hazırlıklarını tamamlamasını istedi. Koca, 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile el konan okul ve kurumların, kendilerine devredilmesiyle ilgili de ilçe mille eğitim müdürlerini bilgilendirdi.

Özel büro kurma çalışmaları hakkında da konuşan Koca, birkaç ilçede özel büronun kurulduğunu belirterek, bu uygulama ile ilçe milli eğitim müdürlerinin üzerindeki yükün birazda olsa hafifleyeceğini ifade etti.

Öğrencilerin okula devam etmesi konusunun çok önemli olduğunu kaydeden Koca, devamsızlığın önlenmesi için ilçe milli eğitim müdürlerine talimat verdi.

Koca, Suriyeli çocukların özellikle mesleki eğitime yönlendirilmesinin kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Enerji kültürü ve verimlilik bilincinin geliştirilmesi amacıyla eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarının yapılmasını belirten Koca, doğalgaz bağlanabilecek okulların listelerinin hazırlanarak kendilerine gönderilmesini istedi.

Toplantıda ayrıca Ar-Ge çalışmaları, proje faaliyetleri ve özel öğretim kurumları yapılacak çalışmalar masaya yatırıldı.
Kaynak: İHA