Bakan Müezzinoğlu, Tuzla OSB Yöneticileriyle Buluştu

Müezzinoğlu: 'Bugün Avrupa'nın Türkiye'ye bakış açısını görüyoruz. Dünya ülkeleri, büyüyen bir Türkiye'den, gelişen Türkiye'den, ekonomisini büyüten Türkiye'den, 'dünyanın ilk 10 ekonomisi olacağım' diyen iddialı bir Türkiye'den rahatsız oluyor'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 'Bugün Avrupa'nın Türkiye'ye bakış açısını görüyoruz. Dünya ülkeleri, büyüyen bir Türkiye'den, gelişen Türkiye'den, ekonomisini büyüten Türkiye'den, 'dünyanın ilk 10 ekonomisi olacağım' diyen iddialı bir Türkiye'den rahatsız oluyor.' dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Tuzla Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetim kurulu üyeleriyle Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisi'nde bir araya geldi.

Türkiye'nin, güvenilirliğini bozmaya yönelik her türlü girişime rağmen, büyüme gerçekleştirdiğini belirten Müezzinoğlu, 2016'da terör saldırıları ve 15 Temmuz darbe girişimi başta olmak üzere olağanüstü sorunlara karşı mücadele verildiğini anımsattı.

'Bütün bunları esasında, bu büyük milletin dışında hiçbir millet atlatamazdı. Bu kadar kolay atlatamazdı, darmadağınık olurdu, belini doğrultamazdı. Ama biz yine hızla geleceğe umutla ve güvenle bakan bir yolculuğu yapma gayreti içindeyiz.' diyen Müezzinoğlu, işsizlik, istihdam ve üretim sorunlarıyla ilgili hükümet olarak gerekli tedbirleri aldıklarını ve düzenlemeleri yaptıklarını söyledi.

Yeni yılın ilk 3 ayında istihdamda artış yaşandığına vurgu yapan Müezzinoğlu, 1 Ocak-3 Mart arasında, 264 bin 630 artı istihdam sağlandığını, Tunceli ve Bayburt dışındaki diğer illerde istihdamın artıya geçtiğini, söz konusu iki ilde de istihdamı artıracak çalışmalar yapılacağını ifade etti.

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimine değinen Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

'FETÖ hain darbe girişiminde 249 şehidimiz var. Bu 249 şehidimiz olmasaydı bugün bu masanın etrafında biz toplanıp konuşuyor olamazdık veya bizim nerelerde hangi koşullarda olacağımızı Rabbimden başka kimse bilmezdi. 2 bin 200 gazimiz var. Sokağa çıkan insanımız, geleceğine, bayrağına, toprağına, demokrasisine, kardeşliğine sahip çıkan bir millet.

Bizim öz güvenimiz ve cesaretimiz, bir kat daha fazla oldu. Şehitlerimiz, gazilerimiz canı pahasına cesur davrandıysa bizim de bu ülkenin yarınlarına çok daha cesur, çok daha fedakar davranmak gibi bir borcumuz ve sorumluluğumuz var.'

- 'Hedeflere gitmekte daha ileri adımları atacak bir yolculuk yapacağız'

Avrupa'nın, Türkiye'nin gelişmesinden ve büyümesinden rahatsızlık duyduğunu dile getiren Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

'Bugün Avrupa'nın Türkiye'ye bakış açısını görüyoruz. Dünya ülkeleri, büyüyen bir Türkiye'den, gelişen Türkiye'den, ekonomisini büyüten Türkiye'den, 'dünyanın ilk 10 ekonomisi olacağım' diyen iddialı bir Türkiye'den rahatsız oluyor. Bütün bu oyunları, bu tuzakları kuruyor. Peki biz buna rıza mı göstereceğiz, yoksa bu tuzakları bozmak için daha öz güvenli, daha cesur adımlar mı atacağız? Hep birlikte biz yöneticiler sizlerin yanında olacak, istihdamın yükünü azaltacak, bürokrasinin yükünü azaltacak, sıkıntıları azaltacak ama hedeflere gitmekte daha öz güvenli, daha cesur ve daha ileri adımları atacak bir yolculuk yapacağız.'

Müezzinoğlu, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına da değinerek, 'Bütün bu süreçlerin yanı sıra, önümüzde bir anayasa değişikliği mecburiyeti zaten uzun süredir var ve geldi. Bir referandum sürecine girdik. İş yerinizde istihdam ve güven varsa o iş yeri büyüyor, gelişiyor ve hedefledikleri noktalara bazen hedeflediğinden daha hızlı ulaşıyor. Biz ülkenin istikrarı ve güveninin bizlere ne kazandırdığını, hele hele sizler çok iyi bilirsiniz. İstikrarsızlık, istikrarsızlığı oluşturanlara bedel ödetmiyor. Hiçbir suçu, günahı olmayanlara bedel ödetir. Ben iş hayatımda 1994 krizini yaşadım, 1999, 2000 ve 2001 krizlerini iş hayatında hep birlikte yaşadık. 100 binlerle ifade edilen kepenkler indi. Neydi temel sebebi? İstikrarsızlık ve güvensizlik.' ifadelerini kullandı.

Bakan Müezzinoğlu, milleti kaostan, kargaşadan, koalisyonlardan, birilerinin kapalı kapılar arkasında hesaplar yaparak milletin iradesini farklı boyutlara taşıdığı süreçlerden ve istikrarsızlıklardan korumak istediklerini vurguladı.

AK Parti içinde ayrışma çıkarmaya ve partiyi bölmeye çalışanların olduğuna işaret eden Müezzinoğlu, 'Dertleri ne? İstikrarı bozmak. İstikrar bozulduğu an, içeride ve dışarıda birçok bu milletle ilgili hesabı olanlar başarıyı yakalıyor. Siyasi istikrarı bozamadıkları için, ekonomik istikrarı bozamıyorlar. Ekonomik istikrarı bozamayınca Türkiye büyüyor ve onların oyunları bozuluyor. O zaman biz siyasi istikrarı kimsenin bozamayacağı süreci dönüştürmemiz lazım. O da kiminle? Milletle.' diye konuştu.

Konuşmanın ardından toplantı basına kapalı devam etti.
Kaynak: AA