Akdeniz Belediyesi Personellerinden Kan Bağışına Destek

Akdeniz Belediyesi, Türk Kızılayı tarafından gerçekleştirilen kan toplama çalışmalarına destek olmak amacıyla merkez hizmet binasında kan bağışı kampanyası düzenledi.

Akdeniz Belediyesi Personellerinden Kan Bağışına Destek
Gönüllü ve sürekli kan bağışçılarını arttırmayı ve kan bağışı kampanyalarına yönelik sosyal farkındalık oluşturmayı hedefleyen Akdeniz Belediyesi, bu çerçevede Türk Kızılayı tarafından kan toplama çalışmalarına destek olmak amacıyla merkez hizmet binasında kan bağışı kampanyası düzenledi.

Belediye çalışanlarının ilgi gösterdiği kan bağışı kampanyasına, merkez hizmet binasına çeşitli iş ve işlemler için gelen vatandaşlar da katılarak destek oldu.

Akdeniz Belediyesi fuayesinde kurulan kan verme standına ilk olarak Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş geldi. Türk Kızılayı görevlileri tarafından verilen formu dolduran Aktaş, gerekli kontrollerin yapılması ve doktor görüşmesinin ardından kan vererek kampanyayı başlattı.

Kan bağışının önemine değinen Aktaş, "Düzenli olarak 3 ayda bir kan vermeye gayret ediyorum. Kimi zaman hastalık gibi nedenlerle aksıyor olsa da sürekli kan vermeye çalışıyorum. Kendi bedenim için de kan vermenin faydalı olduğunu biliyorum. Aynı zamanda verdiğim kanın 3 kişinin hayatına olumlu yönde etki ettiğini, 3 kişiye faydalı olduğunu biliyorum. Bu nedenle sorumluluk sahibi bütün insanları düzenli olarak kan vermeye davet ediyorum. Bugün Akdeniz Belediyesi olarak Türk Kızılayı kurumumuzun çalışmalarına destek vermek istedik. Duyarlılık gösterip kan bağışı yapan personelimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Duyarlılığından ötürü Akdeniz Belediyesi yetkililerine teşekkür eden Kızılay görevlileri, kan bağışında bulunan vatandaşlara da meyveli soda ve bisküvi ikramında bulundu.
Kaynak: İHA