Samsun'da 'Yeni Türkiye Yolunda' Konferansları

AK Parti Samsun Milletvekili Demircan: ''Bir milletin iradesine karşı gelmek en büyük zulümdür''.

AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, bir milletin iradesine karşı gelmenin en büyük zulüm olduğunu söyledi

Canik Belediyesince ''Yeni Türkiye Yolunda'' konferansları kapsamında ''3. bin yılda Türkiye'' konulu konferans düzenlendi.

Canik Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta konuşan AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, Türkiye'nin her gelişme ve ilerleme gösterdiği dönemlerde darbelerle sarsıldığını ifade etti.

Demircan, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasının bir dönüm noktası olduğunu belirterek, Türkiye'nin geleceği için halkın huzuruna çıktıklarını dile getirdi.

''Bu anayasanın değiştirilmesi elzemdir. Anayasayı eğer millet yapıyorsa demokratik bir anayasadır. Mevcut anayasa milletin değil, vesayet anayasasıdır. Bu nedenle milletin anayasası için milletin huzuruna çıkıyoruz.'' diyen Demircan, hangi model gelirse gelsin Türkiye'nin üniter devlet yapısının bozulmayacağını, bu nedenle 'Tek devlet, tek vatan, tek millet, tek bayrak' dediklerini kaydetti.

Türkiye'nin geleceği için 16 Nisan'daki halk oylamasını önemsediklerini, bu süreçte millete en iyi şekilde, anayasa önerisinin neler getirdiğini, ülkenin bundan nasıl fayda sağlayacağını ve ülke için ne tür olumlu neticeler doğurduğunu anlatacaklarını vurgulayan Demircan, şöyle devam etti:

'Biz bunun doğru olduğuna inanıyoruz. Halkımız sonunda bakacak, bunu kimler destekliyor ve sahip çıkıyor. Karşı çıkanların argümanları neler. Desteklemiyorlar ama önerileri nelerdir? Şu ana kadar muhalefetin bir önerisi yok. Muhalefet şimdiye kadar mevcut 12 Eylül darbe anayasasının karşına 'Bu anayasayı değiştirmek gerekir' diye çıktı ama tamam bizim görüşlerimize karşı çıkabilirler buna saygı duyarız. Ancak kendi görüşleri neydi, ne öneriyorlardı? Bu yok. Önümüzde güzel bir demokratik süreç yaşanacak buna inanıyorum. Bu ülkenin sahibi aziz millet, milletin hizmetlerini de yürütmek için devleti yönetme hakkı yine millete ait. Bu milletin anayasası. Anayasa yapma hakkı da milletin. Biz onların vekilleriyiz. Biz üzerimize düşeni yaptık, görevimizi yerine getirdik. İşin sahibi olan milletimiz karar verecek. Bir milletin iradesine karşı gelmek en büyük zulümdür.''
Kaynak: AA