Defterdar Kurşun'dan Amasya Şeker Fabrikası'na Ziyaret

Amasya Defterdarı Kaya Kurşun, 2015 yılı kurumlar vergisi il rekortmeni Amasya Şeker Fabrikası'nı ziyaret etti.

Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Amasya Şeker Fabrikası'nın Suluova ilçesindeki tesislerini ziyaret eden Kurşun, fabrikanın genel müdürü Hasan Çapraz'ı 2015 yılı vergi rekortmeni olmalarından dolayı tebrik etti.

Verginin ülke ekonomisi için çok önemli olduğuna dikkati çeken Kurşun, 'Ülkemizin gelişip kalkınmasında vergilerin payı büyüktür. Bu bilinç ile vatandaşlarımızın sorumluluklarını yerine getirmesi lazım. Bu konuda katkı sağlayan ve sorumluluğunu yerine getiren Amasya Şeker ailesini tebrik ediyorum. Kendileri örnek olmuştur. Bundan sonraki çalışmalarında da bereketli kazançlar diliyorum.' dedi.

Çapraz da vergi konusunda oldukça bilinçli ve duyarlı olduklarını dile getirdi.

Yönetim kurulu adına aldıkları ödül ve teşekkür belgesinin kendilerini gururlandırdığını vurgulayan Çapraz, 'Çiftçimize ve bölge ekonomisine kazanımlar sağladığımız gibi vergisini de devletine kuruşu kuruşuna ödeyen bir şirketiz. Bu bilinç içerisinde olmaya devam edeceğiz. Son yıllarda yürüttüğümüz modernizasyon çalışmaları neticesinde ürettiğimiz kar ile devletimize ödediğimiz vergi miktarı da artmaktadır. Bu da bize ayrıca mutluluk vermektedir.' diye konuştu.

Kurşun, daha sonra plaket ve teşekkür belgesi vererek Çapraz ve çalışanları tebrik etti.

Ziyarete Suluova Vergi Dairesi Müdürü Yetiş Akyel, Mal Müdürü Orhan Eker, Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Hakan Korkmaz da katıldı.

Kaynak: AA