Türkiye İle Bosna Hersek İş Birliğini Geliştirecek

TUBSİAD ve Aksaray Ticaret ve Sanayi Odasınca iki ülke arasında iş birliğini geliştirmek amacıyla protokol imzalandı.

Bosna Hersek'te faaliyet gösteren Türk Bosna-Hersek İş Adamları Derneği (TUBSİAD) ve Aksaray Ticaret ve Sanayi Odasınca iki ülke arasında iş birliğini geliştirmek amacıyla protokol imzalandı.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliğinde düzenlenen imza törenine, TUBSİAD Başkan Yardımcısı Murat Halıcı, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş ve beraberlerindeki heyet üyeleri katıldı.

Halıcı, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'den Bosna Hersek'e gelen iş adamlarının yanında olduklarını, Bosna Hersek'in yardıma değil yatırıma ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Bosna Hersek'teki iş adamları olarak Türkiye'den gelenlere yatırım konusunda yardımcı olduklarını dile getiren Halıcı, söz konusu protokolün iyi yatırımlara vesile olmasını umduklarını söyledi.

Koçaş da TUBSİAD ile Bosna Hersek'te hangi yatırım alanlarında boşluklar olduğu hakkında konuştuklarını aktararak, iki ülke arasındaki ithalat ve ihracat konusu üzerinde bilgi alışverişinde bulunduklarını kaydetti.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası olarak Bosna Hersek'te neler yapılacağı ile ilgili fikir edindiklerini belirten Koçaş, 'İleriki süreçte de istişarelere devam edeceğiz. Bosna Hersek'e yatırımlarımızı gerçekleştirmeyi düşünüyoruz.' dedi.

Karşılıklı iş birliği protokolü kapsamında iki taraf, ekonomi, eğitim, kültür, sanat ve kalkınma alanlarında çalışmalar yapmayı planlıyor.
Kaynak: AA