Ordu Valisi Balkanlıoğlu, Muhtarları Ağırladı

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Perşembe Muhtarlar Derneği Başkanı Namık Canik ve yönetim kurulu üyelerini makamında ağırladı.

Vali Balkanlıoğlu, ilçede görev yapan muhtarların sorunları ve talepleri ile ilgili Canik'ten bilgi aldı.

Balkanlıoğlu, Perşembe'nin dillere destan bir güzelliğe sahip bir yer olduğunu söyledi.

Yapılan ziyarette dernek yönetiminin, turizm çalışmalarına ilişkin bazı noktaları ilettiğini anlatan Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:

'Dernek yönetimi, Perşembe'nin turizmde hak ettiği yerde olmadığı, güzellikleriyle dillere destan yerler olmasına rağmen pek bilinmediği, Valiliğin tanıtım ve turizm faaliyetlerinde de Perşembe'nin de yeterli oranda yer alması ve bu güzellikleri de bizzat kendileri de gösterme noktasında duyarlı olunmasını bize söylediler. Biz de memnuniyetle kabul ettik. İnşallah bundan sonra ilimizi ziyaret edecek gazeteciler veya davet üzerine gelecek tanıtım ekipleri, bizim kendi ekiplerimizi, muhtarlarımızla beraber gösterecekleri bu güzellikleri çekip turizme kazandırmayı hedefliyoruz.'

Balkanlıoğlu, Perşembe'nin sakin şehir unvanına sahip olduğunu anımsatarak, 'Perşembe yaşanabilir bir şehir. İnşallah biz de Perşembe'yi gerektiği gibi tanıtacağız.' diye konuştu.

Canik ise, Türkiye'nin az sayıdaki sakin şehirlerinden birisi olan Perşembe'nin, Karadeniz sahilinin doğal güzellikleri bozulmayan tek kıyı şeridine ve diğer turizm potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

İlçenin yeterince tanınmadığını ve bilinmediğini dile getiren Canik, 'Sayın Valimizin başlattığı çok güzel tanıtım faaliyetleri var. Bizler de bunu görüyoruz, takip ediyoruz. Perşembe'nin de bu tanıtımlarda hak ettiği ölçüde yer almasını arzu ediyoruz. Bu maksatla Sayın Valimizi ziyaret ettik. Bizleri kabul ettiği için kendilerine teşekkür ediyorum.' ifadelerini kullandı.

Ziyarette, Perşembe Kaymakamı Ahmet Arık da hazır bulundu.

Kaynak: AA