Hayatını Orman Ve Ağaçlara Adayan 93 Yaşındaki Ömer Önder Açıklaması 'Fidanlar Benim Çocuklarım Gibi'

Kütahya’nın Simav ilçesinde, hayatını orman ve ağaçlara adayan 93 yaşındaki Ömer Önder, öğrencilerle birlikte yüzlerce fidan dikti.

Hayatını Orman Ve Ağaçlara Adayan 93 Yaşındaki Ömer Önder Açıklaması 'Fidanlar Benim Çocuklarım Gibi'
Simav Orman İşletme Müdürlüğü ile Simav İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan organizasyon, Simav’ın Nadarçam mevkiinde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Simav’daki okullardan 300 öğrenci mavi selvi, ladin, karaçam, akça ağaç, sedir ve dişbudak cinsi 500 adet fidanı toprakla buluşturdu.

Ağaç dikme programının baş mimarı ’TEMA Dede’ lakaplı Ömer Önder, Simav’daki öğrencilerin ağaç sevgisi karşısında çok duygulandığını ifade etti.

Önder, “Bu topraklar bizim anavatanımız, biz çok zor şartlarda kazandık bu topraklarımızı, biz bunları muhafaza etmezsek bizim yiyecek ekmeğimiz, oturacak yerimiz olmaz” dedi.

Fidan diken öğrencilerden İsmail Erturan, Ömer Önder’e sorular sorarak, ormanın önemi hakkında bilgi edindi.

Simav Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Aleyna Zehra Bozan, “ Buraya 15 Temmuz Hatıra ormanına fidan dikmek için geldik, daha da önemlisi Ömer dedemizi gördük, onunla sohbet etmek çok güzeldi,sorularımızın hepsine cevap verdi bizleri çok mutlu etti. Ağaç dikmek çok güzel bir duygu, Tema Dede’yi çok seviyoruz” diye konuştu.

Piknik havasında geçen fidan dikme etkinliğine, Simav İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı orta dereceli okullardan yaklaşık 300 öğrenci katıldı, etkinliğe katılanlara gözleme ve ayran ikram edildi.
Kaynak: İHA