'Etkili Özgeçmiş Nasıl Yazılır?' Semineri

Kırklareli Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından, “Etkili Bir Özgeçmiş Nasıl Yazılır?” konulu eğitim semineri düzenlendi.

'Etkili Özgeçmiş Nasıl Yazılır?' Semineri
Merkezi Derslikler Binası 1 No’lu Konferans Salonunda gerçekleşen eğitim seminerine, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Neziha Musaoğlu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İskender Gümüş, Kariyer Uzmanı Sibel Evren ve İskender Özatlı ile çok sayıda öğrenci katıldı.

7. Kariyer Günleri Etkinlikleri çerçevesinde organize edilen seminerde, Çalışma ve İş Kurumu Kırklareli İl Müdürlüğü İş ve Meslek Danışmanı Sinan Yalçın, iş arama becerileri, özgeçmiş (CV) oluşturma ve etkili mülakat teknikleri hakkında bilgi verdi. Özgeçmişin potansiyel iş arayan kişinin işverene kısaca kendisi hakkında detaylar sunduğu bir kısa tarihçe olduğunu belirten İş ve Meslek Danışmanı Sinan Yalçın, özgeçmişin amacının iş arayan kişiyi iş görüşmesine ulaştırmak olduğunu ifade etti.

Mülakatın yüz yüze görüşme, sohbet ve söyleşi olduğuna değinen Yalçın, mülakattaki amacın kişinin farkındalığını ortaya koyması olduğunu söyleyerek, örnek videolar üzerinde doğru ve yanlış mülakat şekillerini aktardı.

İş ve Meslek Danışmanı Sinan Yalçın, son olarak iş başvurusu yapılırken işveren tarafından beğenilmeyen davranışlardan söz ederek görüşmede gelebilecek soruları sıraladı.
Kaynak: İHA