Brüksel Belediye Başkanı Mayeur'den Sükûnet Çağrısı

Türkiye’ninBrüksel Başkonsolosluğu binası önünde bölücü terör örgütü PKK yandaşları ve PKK karşıtı grubu arasında çıkan kavganın ardından Brüksel Büyükşehir Belediye Başkanı Yvan Mayeur, sükunet çağrısında bulundu.

Brüksel Belediye Başkanı Mayeur'den Sükûnet Çağrısı
Sosyalist Partili Brüksel Büyükşehir Belediye Başkanı Mayeur yaptığı açıklamada, “Brüksel emniyet güçleri ile yeni bir tartışmanın yaşanmaması ve bunun önüne geçilebilmesi için çalışma başlattık. Türkiye’deki sorunların buraya taşınması elbette üzüntü verici. Perşembe günü yapılan yürüyüş için resmi izin talebinde bulunan olmadı. Her iki kesim de izinsiz yürüyüş yaptı. Demokrasi için hak arayışı şiddetle olmamalı. Herkese karşılıklı anlayış ve hoşgörü içinde olmaları için bir kez daha çağrıda bulunuyorum” dedi.

Krizi masası oluşturuldu

PKK yandaşları ve PKK karşıtları arasında çıkan kavganın ardından Belçika İçişleri Bakanlığı kriz masası oluşturdu. İçişleri Bakanı Jan Jambon, “Hollanda’nın Rotterdam kentinde meydana gelen olayın ardından Belçika olarak referandumu yakından takibe aldık. Emniyet güçlerimiz tetikte. Türk ve Kürtlerin önemli binalarını emniyet güçlerimiz güvence altına aldı. Türk-Kürt çatışmasının tekrar yaşanmaması için gereken tüm tedbirleri almaktayız” dedi.

Çifte vatandaşlık derhal iptal edilsin

Aşırı sağ eğilimli İslam karşıtı ırkçı Vlaams Belang (Flaman Çıkarları) Partisi Brüksel Bölge Hükumeti Grup Başkanı Dominiek Lootens, Türkiye’nin Brüksel Başkonsolosluğu önünde meydana gelen çatışmayı çok üzücü bir olay değerlendirdiklerini söyledi.

Lootens, “Bir kez daha görüldü ki çifte vatandaşlığı iptal etmenin zamanı geldi ve geçmekte. Çifte vatandaşlık demek sorunları beraberinde getirmek demektir. Çifte vatandaş olanlar Türkiye’deki siyasi gelişmeleri yakından takip etmekte olup sorunları buraya taşımaktalar. Buna son vermek için çifte vatandaşlık derhal iptal edilmelidir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA