Akdeniz Belediyesi'nde Hizmet İçi Eğitimler Devam Ediyor

Belediyecilik hizmetlerinin en etkin ve verimli biçimde üretilmesini sağlamayı hedefleyen Akdeniz Belediyesi, personeline yönelik hizmet içi eğitim programlarına devam ediyor.

Akdeniz Belediyesi'nde Hizmet İçi Eğitimler Devam Ediyor
Akdeniz Belediyesi, sürdürülen belediyecilik hizmetlerinin bilimsel ve teknolojik gelişmelere uyum sağlaması, nitelik ve niceliğinin arttırılması ile gereğinden fazla enerji emek ve zaman harcanmasının engellenmesi için personeline yönelik başlattığı eğitim programlarına bir yenisini daha ekledi. Belediye personeli, ’Kamu İhale Kanunu, Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu ile İmar Kanunu’ konularını içeren hizmet içi eğitim seminerinde bir araya geldi. Gülnar ilçesine bağlı Yanışlı Mahallesinde bulunan Ulu Resort Otel’de düzenlenen eğitim seminerine Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcıları Cengiz Berçem, Abdullah Aktaş ve Murat Şen’de katıldı.

2 gün süren hizmet içi eğitim programında Akdeniz Belediyesi’nin yanı sıra Erdemli Belediyesi’nde görev yapan teknik personel de hazır bulundu. Eğitim programını düzenleyen Yerel Mevzuat Eğitim ve Yayıncılık yetkilisi Yasemin Kılınç, alanlarında uzmanlaşmış eğitimcilerinin, yerel yönetimlerin her düzeyinde görev yapan personelin bilgi ve birikimini arttırmayı, özellikle mevzuatın uygulanmasına ilişkin soru işaretlerini gidermeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Hizmet içi eğitimin ilk gününde İzmir Karşıyaka ilçesi Mal Müdürü Ülkü Uğur konuşmacı olarak katıldı.

4 Ocak 2002 tarih ve 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu ile 5 Ocak 2002 tarih ve 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu hükümlerini irdeleyen Ülkü Uğur, 10 Aralık 2003 tarih ve 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun ihale süreçlerini ilgilendiren bölümlerine de değindi. Kanun, yönetmelik ve diğer yürürlükteki mevzuatın kamu ve vatandaşın yararın en etkin biçimde kullanılması gerektiğine işaret eden Uğur, "Bunun için gerçekleştirilecek hizmet süreçlerine birden fazla yolla ulaşılabiliyorsa, bunların içinden en hızlı ve pratik olanı tercih edilmelidir. Çünkü bazı durumlarda ihale süreçlerinde yaşanan bekleme süreleri, hem kamu hem de vatandaş açısından telafisi güç sonuçlar doğurabilmektedir. Hangi ihale türü olursa olsun, ilk olarak yürürlükteki Kamu İhale Genel Tebliği rehber alınmalıdır. Kamu İhale Kanunu ile Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununun uygulanmasında karşılaşılan tereddütlere açıklık getirilmesi ve bu hususlarda uyulması gerekli esasların belirlenmesi, bu tebliğ ile daha açık ve anlaşılır hale gelmektedir" diye konuştu.

Eğitimin 2’nci gününde ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü İmar Düzenleme Dairesi Başkanlığında Şube Müdürü olarak görev yapan mimar Melek Kural sunumunu gerçekleştirdi. Sunumunda 3 Mayıs 1985 tarih ve 3194 Sayılı İmar Kanununu ele alan Kural, kanuna ilişkin ceza yaptırımları, yıkım çalışmaları gibi konu başlıklarına da yer verdi. Sunumun son bölümünde eğitime katılan Belediye personelinin soruları yanıtlandı.
Kaynak: İHA